Най-после! Новият албум на Rush излиза през юни


Най-после! Новият албум на Rush излиза през юни

4596

Легендарната рок банда Ръш (Rush) разкри подробности около своя очакван с огромно нетърпение албум "Clockwork Angels" (обложката на снимката).

Както MySound.bg вече извести, това е първи нов запис с оригинален материал, който прочутото трио издава от пет години насам и първи диск в каталога на  Anthem/Roadrunner Records. Двайстото студийно творение на митичните канадци ще излезе на 11 юни.

Записите на "Clockwork Angels" започват през април 2010 заедно с носителя на награда "Грами" (Grammy), продуцента Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Дефтоунс (Deftones), който работи с бандата и върху техния последен студиен албум от 2007 "Snakes & Arrows". Ръш ко-продуцират и двата записа. Първите две песни, "Caravan" и "BU2B", са завършени по време на тази първа сесия в Blackbird Studios в Нешвил и са изпълнявани от групата по време на суперуспешното й турне Time Machine Tour между юни 2010 и юни 2011. Работата над "Clockwork Angels" е подновена през есента на 2011 в Revolution Recording в Торонто след края на турнето.

Текстовете в диска проследяват търсенето на млад мъж в един пищен и цветен свят на стиймпънк и алхимия в опит да следва мечтите си. Историята включва изгубени градове, пирати, анархисти, екзотичен карнавал и строг часовникар, който използва точността във всеки аспект от живота. Сюжетът на албума е по научно-фантастичния писател Kevin J. Anderson, съвместно с барабаниста и текстописец на формацията Нийл Пиърт (Neil Peart).

Ветераните на арт-рока ще огласят издаването на проекта със сингъла "Headlong Flight", който ще се завърти по рок радиата на 19 април. Детайли около мащабното турне в Северна Америка в подкрепа на новия албум ще бъдат обявени скоро.

С над 40 милиона продадени албума по цял свят и безброй разпродадени турнета, Ръш Geddy Lee, Alex Lifeson и Neil Peart – е не само една от най-находчивите и завладяващи групи в историята на рока, но остава и една от най-популярните. Това е третата банда с най-много последователни албуми, сертифицирани със злато/платина от RIAA, като по този показател се нареждат веднага след The Beatles и Ролинг Стоунс (The Rolling Stones). Огромният каталог на триото включва класики като едноименния дебютен албум от 1974, записите "2112" от 1976, "Moving Pictures" от 1981, "Test For Echo" от 1996 и "Vapor Trails" (2002).  

Последният студиен албум на Ръш - "Snakes & Arrows", влезе на #3 в Billboard 200, отбелязвайки най-високия дебют на бандата в чарта от 1993, както е и техният единадесети, попаднал в Топ 10 за албуми на Щатите. "Far Cry", първият сингъл от записа, попада в Топ 5 на мейнстрийм рок радиостанциите и е въртян в над 100 радиа в Щатите. В допълнение, парчето "Malignant Narcissism" от албума "Snakes & Arrows" беше номинирано за "Грами" в категорията за най-добро рок инструментално изпълнение.

Ръш са носители и на няколко награди Juno и са многократно номинирани за "Грами", включително и на тазгодишната церемония за изключително добре приетия документален филм Rush: Beyond The Lighted Stage.

Наскоро музикантите направиха рядка поява по телевизията – тяхната първа от над 30 години – в програмата The Colbert Report по Comedy Central, както и паметно участие във филма I Love You, Man.   

В статия на списание Rolling Stone, проследяваща кариерата на прочутото рок трио, се обобщава продължителната артистична енергия на групата с коментара: "Истина е, че Ръш днес не означават това, което са означавали през 1976 или дори 1996. Днес може би означават повече".

Албумът "Clockwork Angels" ще бъде на музикалния пазар у нас от "ОрфейМюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклистинг:

Caravan
BU2B
Clockwork Angels
The Anarchist
Carnies
Halo Effect
Seven Cities Of Gold
The Wreckers
Headlong Flight
BU2B2
Wish Them Well
The Garden

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички