Matchbox Twenty с нов студиен албум след 10 години


Matchbox Twenty с нов студиен албум след 10 години

3642

Музикантите от Matchbox Twenty анонсираха издаването на своя горещо очакван нов албум, който ще се появи на музикалния пазар в каталога на Atlantic Records на 4 септември.

"North" ще е четвъртият студиен запис в кариерата на бандата и неин и първи нов запис за последното десетилетие. "Това заглавие се отнася за нас, намиращи своя път", казва Paul Doucette, ритъм китарист и беквокал на формацията. "Когато започвахме да записваме албума, имахме много материал, много и различни песни, които можеха да ни отведат в много различни посоки. Малко ни затрупаха, един вид. Но, може да се каже, че се справихме. Установихме къде е Северът", разказва той. Първият сингъл - "She’s So Mean", ще бъде представен през юни.

"North" извежда поп-рок звученето на Matchbox Twenty на следващо ниво с още по-незаличими мелодии и интересно написани текстове, които винаги са били характерни за мултиплатинените им творби, заричат се запознати с материала.

Миналото лято музикантите от бандата – Rob Thomas, Paul Doucette, Kyle Cook и Brian Yale – се събират и живеят в къща в Нешвил, където заедно работят по новия материал, преди още веднъж да си сътрудничат с носителя на наградата "Грами"(Grammy) Matt Serletic. Новите парчета са реализирани в студиото на продуцента - Emblem Studios в Калабасас, Калифорния. Резултатът от съвместните им усилия може да се усети в някои от най-хубавите творения на Matchbox Twenty, песни като "Overjoyed" и "Put Your Hands Up", белязани от лесния за идентифициране звук и неподправен дух на групата.

"North" е последовател на сертифицирания със злато предишен диск на бандата от 2007 - "Exile On Mainstream". Освен хитовете "Push", "Bent" и "Unwell", албумът включва шест парчета, сред които и продуцираният от Steve Lillywhite сингъл "How Far We’ve Come". Той е най-добре продаваният сингъл на формацията към днешна дата. Групата направи и световно турне в подкрепа на "Exile On Mainstream" с концерти пред многохилядна публика в САЩ, Канада, Обединеното кралство, Европа, Австралия и Нова Зеландия.

За кратко време Matchbox Twenty успяха да се превърнат в една от най-популярните поп-рок банди, скоро след излизането на дебютния им албум от 1996, "Yourself Or Someone Like You". От него са петте незабравими хит сингъла, сред които "Long Day", "Back 2 Good" и "3 am", по пътя към диамантения сертификат от RIAA за продажбите на диска в Щатите, които вече надвишават 12 милиона копия. Следват два мултиплатинени проекта  – "Mad Season" (2000) и "More Than You Think You Are" (2002), от които излязоха няколко изключително успешни сингъла, а именно оглавилите класациите "If You’re Gone", "Disease" и "Bright Lights".

Освен с продадени над 30 милиона екземпляра от своите албуми, Matchbox Twenty могат да се похвалят още с безброй спечелени награди и признания, включително пет номинации за "Грами" и четири – за American Music Award, а през 2004 - с отличие People’s Choice в категорията за любима група. Нещо повече, Rob Thomas е един от най-талантливите артисти през последните години с 3 статуетки "Грами", 11 приза BMI и 2 отличия на Billboard за "Текстописец на годината" -  едновременно за оглавилия класациите солов запис, както и за колаборациите си с такива легенди като Santana, Mick Jagger и Уили Нелсън (Willie Nelson). Съвместното изпълнение на Thomas и Carlos Santana, "Smooth", беше обявено от Billboard за втората най-популярна песен в чарта, която подреди 100-те най-популярни песни, излизали някога. В допълнение към тези успехи, неговото име е под N 5 в класацията Hot 100 за текстописци за периода 2000-2011.

"North" ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още - на:

www.matchboxtwenty.com

www.twitter.com/matchboxtwenty

https://www.facebook.com/matchboxtwenty

http://press.atlanticrecords.com/matchboxtwenty

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички