Бъдещето на хаусa - Tortured Soul, в афиша на Sozopol Fest 2012


Бъдещето на хаусa - Tortured Soul, в афиша на Sozopol Fest 2012

1132

Бруклинската формация Tortured Soul също ще се изяви в афиша на Sozopol Fest 2012.

Както MySound.bg вече информира, двудневното забавление, осъществено с помощта на община Созопол, започва на плажа в къмпинг "Градина" на 29 юни и ще продължи до сутринта на 1 юли.

Убедени в простото, но революционно схващане, че модерната денс музика може да се изпълнява изцяло наживо, музикантите от Tortured Soul пълнят клубовете и дансингите със своите уникални изпълнения на живо, докато записите им прехвърлят границите на соул, денс и поп музиката.

Американците са оставили ярка следа в света на модерната музика. След успеха на ранните им, вече превърнали се в класически денс сингли "I Might Do Something Wrong", "Fall In Love" и "How’s You Life" през 2001 и 2002, Tortured Soul се оформят официално като лайв банда и планират своето първо турне за 2003, често в клубове, в които никога преди това не е имало живи изпълнения.

Комбинирайки елементи на класическия соул и фънк с фин усет към днешната танцувална чувственост, стилът на триото е ехо от миналото и предизвикателство към бъдещето. Тази смесица от звуци печели овациите на професионалисти като Лени Кравиц и Бари Манилоу и ги превръща в любим избор на диджеи от много жанрове. Ремикси на техни парчета са правили светила като Osunlade, DJ Spinna, Alix Alvarez, Quentin Harris и Dimitri From Paris, парчета на формацията са включени в повече от 25 компилации на най-изявените денс лейбъли – от Hed Kandi до Defected – доказателсвто за влиянието, което Tortured Soul имат върху съвременната денс музика.
През 2006 излиза техният първи дългосвирещ албум "introducing Tortured Soul" (Purpose Records/R2 Records), в който място намират техни ранни сингли, заедно с нови студийни записи. В началото на 2009 излиза дискът "Did You Miss Me" от новосъздадения техен лейбъл TSTC Records (Dome UK/Europe, Columbia Japan). Докато той печели все по-голяма популярност със заразителния си диско ритъм, прочувствен соул и лирични теми, които варират от меланхолична любов, изневяра и вълненията на нощния живот, проектът единодушно е определен като най-многопластовото творение на американците до момента.  

Със създаването на TSTC Records, появата на "Did You Miss Me" и обявеното световно турне, 2012 е твърде активна година за групата. Стъпили на стабилната музикална основа, която сами са си изградили, тримата гледат нетърпеливо към бъдещето и, както твърди Gilles Peterson, Tortured Soul са "бъдещето на хаус музиката".
 
Още - на:
 
Social
http://www.facebook.com/torturedsoul

Music
http://torturedsoulmusic.com/

Междувременно, управата на новооткрития Beach Bar LaPlaya (Варна) обяви подгряващо (т.н. warming up) парти по случай Sozopol Fest 2012. Афробийт, дийп хаус, соул, фънк, диско и буги ще звучат на 15 и 16 юни.

В програмата:

DJ ILKO (Tri O Five, Funk da Disko)
DISCO PIGG (a.k.a JUN YOSHIDA) (Boogie FM)
IHOU (Mind Vision)
RAMSEY HERCULES (Boogie FM)
VAS QUEST (Mind Vision)

До големия купон остава по-малко от месец и ако все още не си си взел от първите 500 промо билета, на партито може да спечелиш, обясниха организаторите, приканвайки на купона.

Повече за Sozopol Fest 2012 - на:
 
http://www.facebook.com/Sozopol.Fest

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички