Хаус на всички нива от Aaron Dae на Sozopol Fest 2012


Хаус на всички нива от Aaron Dae на Sozopol Fest 2012

1381

Aaron Dae ще се изяви на Sozopol Fest 2012. Американският диджей и продуцент ще пуска в ранните часове на 30 юни.

Както MySound.bg нееднократно информира, второто издание на събитието ще се проведе на къмпинг "Градина" на 29 и 30 юни.                                    

Талантът на Aaron като диджей, промоутър и мениджър на лейбъл го нареждат в челните редици на агентите на ъндъграунд хауса още през 1994. Зад пулта той създава дълбоки, емоционални, фънки сетове, които отвеждат публиката на музикално приключение. В каквато и сфера да се изявява, израсналият в Бруклин музикант вплита в звука си забележителна емоционалност. Това е хаус музика, която въздейства на всички нива.

Aaron (на снимката) започва кариерата си в най-силните дни на рейв и клубната култура през 90-те в Ню Йорк и формира стила си в клубове като Tunnel, Twilo, Vinyl и Limelight. По-късно се установява във Филаделфия, където започва сериозна работа върху кариерата си на диджей и промоутър, организирайки партита в местни и регионални клубове. По време на филаделфийския си период Аaron прокарва пътя на хауса към баровете, в които хората обичат да пийват след работа през седмицата и впоследствие създава лейбъла Sun Dae заедно с Lee Jones и DJ Dirty. Sun Dae, един от най-старите филаделфийски лейбъли, се е превърнал в задължителна спирка по пътя към кариерата за творци като Hector Romero, Andy Caldwell, JoJo Flores, както и за родените там величия като Джош Уинк (Josh Wink), Questlove от екипа на легендарните The Roots, King Britt и Rich Medina.
 
В началото на 2004 Aaron използва успеха на своята промоутърска кариера, за да създаде нова музикална компания  – Dae Recordings. За разлика от неговия, както той самият го нарича, соулфул фънк стил, Аaron продуцира хаус парчета с вплетен ъптемпо груув. "Трябва да са фънки", пояснява той. След като издава над 20 рилийза за имена като Derrick Carter, Onionz, Johnny Fiasco, Greenskeepers, Julius Papp, Manuel Tur, Miles Maeda и Schmoov!, Dae продължава да трупа стабилна подкрепа от хаус индустрията по целия свят и днес. През 2005 се мести в Чикаго. Продуцентската работа и участията в столицата на хауса извеждат Aaron и Dae Recordings в челните редици на музикалната сцена, която той дели с чикагски светила като Mark Farina, Derrick L. Carter, Glenn Underground, Mark Grant, Terry Hunter, Ron Carroll и Diz. В Маями на годишната Winter Music Conference, за две последователни години, Aaron успешно домакинства партито Floatin на луксозна яхта, приела повече от 300 гости в три отделни помещения за диджеи. Настоящите му партита на открито за Winter Music Conference и Detroit Еlectronic Music Festival - Аfternoon Delight, Do You Wanna Boogie и Now In Stereo са отличени в Топ 5 на списание Mixmag за дневни партита и се считат за едни от най-нетърпеливо очакваните събития за годината. От Lovebirds, Vincenzo, Крейзи Пи (Crazy P) до Marques Wyatt, Jamie Lewis и DJ Spinna, Aaron продължава да пълни програмата на своите събития с качествени изпълнители.

Вдъхновявайки се от класики като Masters At Work, Todd Terry и Joey Negro, Aaron обича да вплита и елементи на електронен соул. Парчета на Ron Basejam, Spirit Catcher, Hot Toddy и Lovebirds са чести присъствия в плейлистата му. Резултатът е дийп хаус бленда, белязана от диско, фънк и соул. "Сетовете ми на живо са приключение", казва Aaron и допълва: "Обичам да водя публиката на пътешествия през времето".

Още - на:

Social
www.facebook.com/aarondae

Music
www.inthemixradio.com
daerecordings.podomatic.com
www.soundcloud.com/razor-n-tape

Eдно друго име също заслужава специално внимание - George Quest (Change Оf Pace). Той ще застъпи зад пулта от 21.30 на 29 юни.
                
Роден във Варна, George Quest (Георги Елисеев), е закърмен от малък със сериозна доза музика в кръвта си. От момента, в който баща му купува първия грамофон за вкъщи, той остава очарован и запленен от емоцията, страстта и посланията, които му носят слушаните музикални творби. Това го кара да започне да колекционира всякакви видове музика и да ги изучава с педантичност от ранна възраст. Години след това, стъпвайки за първи път в прочуния клуб "Комикс" във Варна, Георги се прехласва по електронния звук и усеща как силата на клубното звучене успява да пренесе тялото и духа му в друго измерение. Осъзнава, че той иска да е човекът зад пулта – този, който комуникира с хората и ги прави единни и истински чрез музиката.

След гимназията, той решава да се премести в САЩ, където завършва успешно своето образование с бакалавърска и магистърска степен по Финанси и международен бизнес. Междувременно, той винаги диджейства за своите приятели по малки партита и се грижи за качеството на музикалното оформление. А скоро, през 2002, идва и първият му професионален гиг в местен клуб, където пуска предимно любимите си хип-хоп парчета за колежанската тълпа. В същото време, той не спира да развива любовта си към всички жанрове, които смята за качествени, и да се отдава на изтънчения си вкус към ейсид джаз, даунтемпо, фънк, соул, брейкбийт, хаус и дори техно.

Няколко години по-късно, след като усъвършенства своите умения зад пулта и продуцира множество високооценени диджейски миксове, George Quest се установява в Ню Йорк, където открива нови нива на вдъхновение и творческа сила сред обкръжението си. През 2006 заживява в квартала Бруклин, където много скоро започва да споделя пулта с Paul Digs – официален диджей на местния ъндърграунд лейбъл Bastard Jazz – и се впуска още по-дълбоко в разнообразието от електронни звуци, което лейбълът промоутира: даунтемпо, дъб, фънки брейкс и всичко помежду им. В същото време, той се потапя с пълна сила във вълната от ъндърграунд хаус със своето второ Аз – United Freakz.

George Quest е пускал е в някои от най-известните ъндърграунд клубове в Ню Йорк като Sullivan Room, Love, Bar 13, Water Taxi Beach, Cafe DeVille, Bembe, Vault, National Underground и други, подгрявайки на партита от най-големите - Derrick Carter, Mark Farina, Kevin Yost, DJ Spinna, Mr. V, Alix Alvarez, Onionz и т.н. Последната му колаборация го среща с неговия приятел AB Logic (1/2 от хаус дуото The Hoodfellas и съсобственик на хаус лейбълите Smoke City и Stranjjur), с когото стартират редица малки партита на територията на Манхатън, наречени Change Оf Pace.

Идеята за тях е проста – да презентират еклектична музика, която звучи свежо, различно и да носи вдъхновение на диджея и хората срещу него, като същевременно запазва формулата за "качество и емоционална истинност", по думите на самия Quest.

Още - на:
 
Social
http://www.facebook.com/georgi.eliseev

Misic
http://georgequest.podomatic.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички