Бургас става град на хипитата


Бургас става град на хипитата

3554

Бургас ще се превърне в олицетворение на хипи празника July Morning.

Целият град ще възроди духа на 70-те с много рок и блус, ретро изложби, улични музиканти и безплатни прожекции. Сред изпълнителите на "Сцената под звездите", която ще бъде на Централния плаж, са Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Джанго Зе, Помориънс (The Pomorians), Силует и бургаски банди като Стокхолм и D’ Family.

Не само живата музика ще отбележи посрещането на изгрева. За да се пресъздаде духа на свободата, любовта и музите, завещан от хипи поколението, ще има истинска Алея на творчеството (участъкът от главната улица "Богориди" в часта си от "Гъбката" до културен център "Казиното".) Тя ще бъде украсена с музикални инструменти, ще е пренаселена с улични музиканти и ще предлага всякакви атракции. Например безплатни фотосесии с ретро кола и хипи аксесоари, продажба на биографии на известни музиканти, безплатно кафе от Starbucks и други. В парка ще има безплатна прожекция на филма "Коса" (Hair) и ще бъдат поставени телескопи за нощно наблюдение на небесните тела. Самият плаж ще се превърне в импровизиран звезден небосклон благодарение на масово пускане на летящи фенери.

С изгрева ще прозвучи мощно "July Morning" на Юрая Хийп (Uriah Heep), но това няма да е краят на хипи фиестата - тя ще продължи докато купонджиите имат сили.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички