Мишо Шамара възражда Гумени глави, делят с Ъпсурт сцена На тъмно


Мишо Шамара възражда Гумени глави, делят с Ъпсурт сцена На тъмно

8439

Две враждуващи до кръв крюта, дефинирали българския хип-хоп - Ъпсурт и Гумени глави, ще се изяват на обща сцена, заравяйки томахавката на войната, която въртяха до края на миналия век.

Това ще се случи на сцената "На тъмно", която и тази година ще е основна част от Spirit Of Burgas. Специално за събитието Мишо Шамара и Вальо Кита (с цигарата) възраждат "главите". "Гумени глави са символ, запазена марка и диагноза №1", обявиха двамата навремето. Всъщност, войната се водеше основно между Гумени глави, от една страна, и ръководения от DJ Станчо лейбъл Sniper Records. Е, неговите артисти също могат да бъдат видяни на сцената "На тъмно".

"Ще направим страхотен купон. Заради феновете и заради доброто старо време ще съберем Гумени глави, DJ Станчо и Rapton Records на една сцена. Ще наблегнем на старите парчета, но феновете ще могат да чуят и новите ни тракове", обеща Шамара, който се подвизава като Биг Ша (Big 6a) през последните години.

Комбинирана с хип-хоп, реге, рага, ска и още много музикални подправки, този път "На тъмно" сцената ще бъде freestyle. Както звучи и музиката на големия град - смесица от различни стилове, подчинени на градската култура. Както винаги досега, изненадите на "На тъмно" не свършват с музикалната програма. Една от тях е специална Meet The Star зона, където феновете ще могат да се срещнат с изпълнителите от сцената, да поговорят с тях, да вземат автограф или да се снимат с любимите си музиканти.

За петото юбилейно издание на фестивала организаторите от "На тъмно Freestyle Stage" ще съберат най-атрактивните изпълнители, гостували до момента на фестивала. Сред тях са Джанго Зе, които през 2010 се събраха отново специално за участието си на "На тъмно" сцената и направиха незабравим купон, Q-Check - към които ще се присъедини Сърмата Хари, OGI 23 и откритието на фестивала преди две години – румънската банда Попа Шапка  (Popa Sapka).

"Решихме да съберем някои от най-добрите изпълнители и музиканти, които са ни гостували през изминалите години, но и да продължим тенденцията да откриваме и каним нови групи от българската и международната сцена. Тази година една от изненадите за феновете ще бъдат македонците Conquering Lion, които подготвят страхотно реге/ска парти", разкри организаторът на сцената Ник Тодоров. Пред публика за първи път ще забият и добре познати музиканти, но с нови проекти - Frappe, Funkamental и Rock А Shock.

В програмата на "На тъмно Freestyle Stage" тази година са включени и едни от най-добрите български хип-хоп формации – Ъпсурт воглаве с Ицо Хазарта (вдясно на колажа), артистите на R&B Record и  Sniper Records, X-Team, Нокаут.

100 Кила пък ще влезе в ролята на диджей в първата фестивална вечер.

Пълната програма:

3 август:

18:45 – Preyah Аnd Smooth
19:30 – Frappe
20:15 – Rock А Shock
21:00 – Kozza Mostra
22:00 – Джанго Зе
00:30 – Ъпсурт
01:30 – DJ 100 Кила

4 август:
19:45 – Ogi 23 & Feel (Thе Top Stoppers) and DJ Sava
21:00 – X-TEAM
21:45 - R&B Records VS Sniper Records/Rapton Records
00:30 – Conquering Lion (MK)
02:00 – MC NRG D feat. Sensei, Sistah, Gerata
03:00 – Zionlionz Soundsystem

5 август:

19:30 – Funkamental
20:15 – Q-Check feat. Сърмата Хари
21:30 – DRS, Нокаут feat. Special Guests
00:30 – Popa Sapka (RO)
01:45 – DJ Bai Pop
02:45 - Zionlionz Reggae Experience

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички