Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Рок и метъл маратон разтърсва Царево на фестивала Жреци на музите


Рок и метъл маратон разтърсва Царево на фестивала Жреци на музите

3993

Рок и метъл маратон ще разтърси Царево на 25 август.

Както MySound.bg вече огласи, събитието е в рамките на ММФИ Жреци на музите, който забавлява жителите и гостите в южните ни курорти от понеделник.

Рок концертите са традиция в програмата на фестивала за четвърта поредна година. До момента са се изявили родните банди Габана, Докторс Гого Бенд, Бодра смяна, Egodraft, Maze, DSOL, Artmospheric Band, Rocco e Freddy, Gunpowder, Коцето Калки, както и Eye Cue от Македония и Bad Memory от Сърбия. Тази събота на сцената на централния площад в Царево ще забият банди от цялата страна и чуждестранни гости. В афиша са Paper Wings от София, Летците от Сливница, Acoustic Corporation от Пловдив, Bright Sight от София, Hellrider от Бургас, S.D.X. от София.

Началните акорди ще прозвучат в 18.00 ч., краят е неясен.

Paper Wings са софийска група в състав: Драго (китара и вокали), Ангата (китара и вокали), Тео (бас) и Шеми (барабани). Идеята за бандата се заражда преди три години и след много трансформации сред членовете и името достига до този вариант. Музиката им е веселяшки пънк-рок, близък до скейт пънка и т.н.калифорнийската вълна. Сред жизнерадостната музика и инфантилните текстове за любов и момичета, музикантите се опитват да прокарат идеите си за независимостта на идеите и живота на всеки един от нас, които са може би най-ценните неща, които един човек притежава. След това идват мечтите и всекидневието, които също доста често следват измислен от някой друг стереотип, на който не трябва сляпо да подражаваме. През лятото на 2012 Paper Wings издадоха и първото си сплит-CD заедно с друга столични пънкари – Face-Off, включващо по 3 песни и от двете групи и съвместен бонус-трак.

Летците са формация от Сливница, създадена през лятото на 2011. Стилът й е ориентиран към пънк-рок звученето с текстове, засягащи битието на българина. В нея участват Никола РанковичПартизана – бас, вокали; Радостин СтойковКмета – барабани, бек вокали; Радослав Рангелов – Спеца–китара, бек вокали, Димитър Йосифов–китара, бек вокали. От скоро групата работи по дебютния си албум. Тази година тя взе участие и във възродения "Берксток".

Acoustic Corporation
пристигат Пловдив в състав: Иво Матеев – китари, вокали, Жоро "Smooth J" Харизанов – тромпет, Теодора Матеева "Dochie" – вокали, Цветан Братойчев–бас , Николай Цеков–барабани. Историята им започва през 2008, когато бандата се подвизава под името Artmospheric Band. Музикантите имат клубни участия в София и Пловдив, като на два пъти променят състава си, напипвайки своя стил и звучене. То е микс от акустичен фънк, суинг, реге и балканско етно. В сегашния формат групата записва първия си студиен албум и с нетърпение очаква да покаже музикалната си гледна точка, вече в пълен състав след повече от половин година прекъсване.

Bright Sight (Брайт Сайт) от София е енегрична и ударна пънк рок банда, създадена през месец май 2009, когато идеята за точно такава музика събира Станко (бас) и Ангел (китара), Ясен (барабани) и Даниел (китара). Специфичното за тях е, че всеки пее, което се използва освен за разнообразни вокални ефекти, и за хоров ефект. Текстовете на песните са със социална тематика. През декември 2009 бандата изнася своя първи концерт, а през април 2010 са готови студийните записи на първите 3 песни. Оттогава рокаджиите не спират с клубните си  участия. През септември 2011 Bright Sight издават дебютен албум, озаглавен "Ехо на душите ни", към който заснема два официални видеоклипа - "2012" и "Изкуствен свят". През юни тази година по случай своята 3-та годишнина бандата издава специално EP "Три" с три 3 парчета, като към едно от тях – "Следи", е заснето официално лайв видео с кадри от промоцията на изданието.

Hellrider са от Бургас. Групата съществува от 2008. Съставът й се е променя многократно през годините. През 2010 се събират Марто (китара, вокал), Никола (бас) и новите тогава членове Велин на барабани и Георги на китара, които изнасят няколко концерта, набират скорост и участват в по-големи концерти и фестивали. В края на 2011 записват първото си демо. През април тази година имат своето първо участие извън Бургас – в столицата, но след това китаристът и басистът напускат. Настоящият членове са Марто – китара, вокал, Киро – китара, Стоян–бас, Велин–барабани. В този състав вече имат създадени и редица нови парчета.

Столичаните S.D.X. (на снимката) са последната група, която ще се качи на сцената в Царево на 25 август. Самите музиканти обясняват явлението S.D.X. по следния начин:

"На всеки постоянно му се случват всякакви неща. Някои просто отминават, други бележат бъдещето ти. Винаги напред и нагоре, взели най-доброто от изминалите случки, с възможно най-тежък, бърз и мелодичен саунд… ние сме S.D.X., а това е нашата малка историйка:

Началото на края или моментът, в който започна настоящето…Можем да кажем, че през май 2010, след десетки парчета, които вече не свирим; няколко човека, които, макар че са много добре и продължават да се занимават с музика, вече не свирят/пеят с нас; и няколко резки смени в саунда и стиловата ориентация, бяха заредени патроните на S.D.X. Тогава в нашия "метъл волтрон" се включи Митака (вокали), след като преди това Шеми (барабани), Бобката (китара) и Пешо (бас) бяхме направили всички необходимо да спасим света от силите на доброто. По-късно към групата се присъедини Митака от Toxic Hate Alive Inside – мощен вокал с уникално присъствие и в час с музиката, която харесваме и в случая – правим. Новият китарист – Митака 2, се присъедини към нас официално на 5 март".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички