Катастрофа и виза спънаха певци от Златен кестен 2012


Катастрофа и виза спънаха певци от Златен кестен 2012

4538

Част от певците, които бяха заявили участие в конкурса за млади изпълнители на фестивала "Златен кестен" 2012, не успяха да дойдат и да премерят сили с конкуренцията.

Ван Хунг Нгуйен от Виетнам оправда отсъствието си, че не е получил виза, за да пътува за България. Но пък и самият той се сетил за това 2 дни преди конкурса и не уведомил организаторите от община Петрич, за да му изпратят официална покана.

Друг изпълнител – от Италия, се отказа в последния момент заради тежка автомобилна катастрофа, в която е пострадал баща му и предпочете да остане при татко си вместо да дойде да пее в Петрич. Една от българските представителки също не се появи на сцената – Славина Калканджиева, за която не се знае дали е роднина с прочутата шефка на "Визаж" Евгения Калканджиева.

Въпреки това останаха 13 млади изпълнители, които се представиха по най-добрия начин в конкурса за млади певци във втората фестивална вечер на "Златен кестен" 2012 пред препълнения площад в най-южния град на България. Имаше и интересен сблъсък – синът на жената глас Петя Буюклиева – Тони Георгиев, се изправи в открита конкуренция с дъщерята на друг естраден любимец – Теди Георгиев – Ева Георгиева. Двамата постоянно се държаха за ръце и се гушкаха зад кулисите, с което бяха заподозряни, че са гаджета – нещо, което Петя Буюклиева категорично отрече, а младите влюбени не коментираха изобщо, а само се усмихваха загадъчно.

Преслава Мръвкова от "Мюзик Айдъл" и Калоян Николов от "Х фактор" също премериха сили. Соченият за нов Веселин Маринов – Йордан Марков, не пропусна да се разпише и в този конкурс, след като през последния месец участва в "Пирин Фолк" и "София пее". С най-пищен кабаретен тоалет пя представителката на Русия – Юлия Топалская. Лъчезар Лазаров се опита да загатне стриптийз, докато изпълняваше прочутия хит на Джо Кокър от филма "9 седмици и половина". Александър Зоранич от Черна гора, София Павличенко от Украйна, Нита Латифи от Косово, Биляна Иванович-Биба от Словения и българите Илияна Илиева и Веселина Дебренлиева бяха останалите участници в конкурса.

За журито в състав – композиторът Захари Георгиев, директор на фестивала и председател, както и певците Орлин Горанов и Етиен Леви, композиторите Александър Бръзицов и Светослав Лобушки, поетът Евтим Евтимов и зам.-кметът на Костинброд Любен Кънчев, остана да умува на кого да даде трите награди в конкурса.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички