Авторски музикални новини, снимки и репортажи за всички стилове и изпълнители

Колдплей пускат концертен филм на 19 ноември

27.09.2012   MySound.bg
Coldplay

19-ти ноември е датата, на която Coldplay (Колдплей) пускат на пазара Live 2012 - първият концертен филм и албум с живи изпълнения на бандата от 9 години насам.

Проектът проследява тяхното всепризнато Mylo Xyloto световно турне, което е видяно от повече от 3 милиона почитатели от започването му през юни 2011.

Филмът е режисиран от Paul Dugdale, който е отговорен и за концертните филми на Adele - Live At The Royal Albert Hall и Worlds On Fire на гигантите The Prodigy (Продиджи). Live 2012 включва материал от шоутата на Coldplay на парижкия стадион Stade de France, монреалския Bell Centre и триумфалното изпълнение на групата на Pyramid Stage на фестивала Glastonbury 2011.

Вокалистът на Coldplay - Крис Мартин (Chris Martin), казва: "Mylo Xyloto е най-забавното турне, което сме правили. Беше доста зареждащо и повдигащо още в началото – отчасти заради страхотната музика, LED гривните, пиротехническите ефекти, лазерите и всички други екстри, но главно защото публиката, за която свирехме, беше невероятна. С годините феновете стават все по-голяма част от самото шоу. Те са шумни, различни, пълни с енергия и правят така, че музиката ни да звучи много по-добре. Искахме някакси да запечатаме това фантастично усещане, което ни дава тълпата, и затова направихме този филм".

"Искахме да направим филм, който да е трогателен и епичен в същото време. Подчертахме колоритните изпълнения на Coldplay с непринудени портрети на бандата. Видеоматериалът е съвкупност от няколко концерта, използвайки Stade de France (с капацитет 75 000 души) като акцент. С този филм аз и JA Digital искахме да докоснем хората по същия начин, по който го правят Coldplay. Като цяло, това е филм за народа и целяхме да подчертаем начина, по който бандата размива бариерата между сцена и публика, за да създаде заряд, който да достигне до всеки – от първия до последния ред на стадиона. Това е един 90-минутен калейдоскоп на емоциите. Главната ми задача като директор беше да разширя зениците на зрителя и да накарам сърцето му да бие учестено", коментира режисьорътл

Live 2012 ще бъде издаден от Parlophone и ще бъде достъпен на CD/DVD, DVD/CD и Blu-ray/CD.

"Coldplay: най-добрата банда в концертни изпълнения на стадиони. Без съмнение!" - NME

Може да видите официалния трейлър ТУК.1666
100%
 

Септември ´20


ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930