Вторични трусове след концерта на Enthrallment в София


Вторични трусове след концерта на Enthrallment в София

2823

Българска банда издава пореден албум.

Сам по себе си този факт е достоен за голяма джабала, а когато става въпрос за една от най-сериозните банди от родната сцена, тогава ще трябва да се вдигне шум, яко шум!

Enthrallment имат нов диск - "People From The Lands Оf Vit", и концертът в София е по повод появата му. Цели 8 банди са поканени да изяват на премиерата в клуб The Box оная вечер. Поканени са и всички фенове на ъндърграунда, но, уви, оказва се, че не са много тези, които избират лайфа в съботната вечер.

По часовник стартираме с младоците Savage Ravage, които стават все по-обиграни на живо и печелят симпатиите дори на предубедените. Свирят траш от старата школа с пънкарски ала D.R.I. маниер, парчетата им са с текстове и на български, и на английски. Изглежда, групарите имат амбиции. Евала! Ще видим докъде ще ги отведе тийнейджърският им хъс. За отбелязване е смелостта им да забият "Remembrance" на Gojira.

Тошо от Dimholt се появява с Impenitence на сцената. Изражението му на стража на Смъртта ала Marduk (Мардук) е въздействащо, музиката е разнообразна и събира елементи от няколко стила, което я прави интересна.

Мнозина ще се тюхкат, че Dimholt са минали сравнително рано и са ги изпуснали. И има защо – представят се отлично и детецът им влиза леко с малкия бърбън, който получаваш срещу билет за събитието. Леко носталгично е, мисля си за Швеция и 90-те, мелодичните китари забягват в тази посока. Все още няма тарапана пред сцената, но надеждите да се пораздвижи обстановката идват с бруталягите Unhumanity. Cannibal Corpse и Krisiun са сред асоциациите за стила им, а нивото им е похвално високо. Музикантите са от Пловдив. Което означава, че няма да ги виждаме толкова често на живо, колкото местните ни герои, но се надяваме да ги канят от време на време.

Mass Grave са традиционалисти и това се затвърждава и с кавъра на Slayer (Слейър) "Mendatory Suicide", който забиват по свой си маниер. Той, разбира се, е най-шумно приет от целия им сет, но и авторските им парчета са уважени с куфня и мошпит. Знаем какво да очакваме от Coprostasis, които не се приемат много насериозно. А самоироничният тон им пасва чудесно. Освен с вече превърналите се в класики парчета от творчеството си ни смайват и с едно чисто ново, което не са свирили досега… на живо, де! Обявяват го като "Eat Yourself" и принадлежащите към тяхната Copro мафия са доволни. Следва романтично отклонение за посрещане на есента и … още нещо. Въздух в клуба вече няма и тълпата използва сета на O.H., за да подиша малко навън. O.H. са популярна банда и обикновено събират достатъчно хора на своите концерти, но тази вечер тук сме дет метъли - в тесен кръг, и от техните хора са дошли не много. Както и да е, спретнали са се в сценичните си брандирани с логото на бандата ризи и не се впечатляват от малкото на брой почитатели отпред и си свирят със самочувствие и респектираща техничност. Там вече някакъв пиян-залян тип е уринирал пред очите ми и локвата, не – локвището, което е оставил, се разнася заплашително. Опитвам се да игнорирам отвращаващото му присъствие. Нейсе.

Но да се стегнем, охраната го изкарва! Все пак идат Enthrallment (на снимката, дело на Станислава Спасова)! Излизат със смазващ сетлист от стари парчета, наред с новите. People From The Lands Of Vit

Отварят с бясна скорост с "Chronicle Of Sorrow" от новия албум. После пак залагат на гореща продукция - "Devoted To Delusion" и "Fruits Of Pain And Blue Sky"… С една от старите песни отправят "поздрав за момиченцета" - това е "Female Hunting Precede The Feast" (от албума "Immerse Into Bloody Bliss"(2008)… Тук е и хитът "Smashed Brain Collection" от едноименния проект, който излезе през 2006. Новият (но не новак в занаята, все пак иде от Prokaza и Mizerere) китарист Андрей се справя супер, но лицето Христо Христов ми липсва!

В листата има куп стари парчета и още един кавър – този път на Death. За "Zombie Ritual" плевенчани канят Коцето от Copro и той изскача сънен (?) от бекстейджа. Получава се добре… като за край. Но не! Оказвам се сред 10-те човека, останали за последното име от плаката – Feudistes. Странни типове са тези двамата. Небрежно демонстрират как се свири метъл само с два инструмента. "Ето резултата от бурна читалищна дейност", пуска в ухото ми Янакиев. Няма как да не се съглася…

Enthrallment ще представят новия си диск с още 3 концерта, които вероятно ще бъдат усетени като вторични трусове от лайфа в София… Те са (както следва): във варненския бар Grind на 4 октомври, когато ще свирят със Segmented, Sarcastica, Concrete, Vehement. На 5 октомври ще разцепят заедно с Vehement в Русе (клуб Legacy), а във Велико Търново ще се развихрят в клуб Thrash Zone на 6 октомври, подкрепени от Depraved и Vehement.

Трябва ли да го повтарям!? Подкрепяйте българските групи!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички