Eлектротанго с Тангето за ордьовър на фестивала ДжаZZ Плюс


Eлектротанго с Тангето за ордьовър на фестивала ДжаZZ Плюс

3334

Култовата електротанго група Тангето (Tanghetto) пристига за първи път в България за концерт в Sofia Live Club от 20.30 ч. на 4 октомври.

Както MySound.bg вече извести, организираното от Тангерин и "ДжаZZ Плюс" събитие ще подгрее за осмото издание на традиционния фестивал. Формацията ще излезе на софийска сцена в състав: Макс Масри (синтезатори и програмиране), Диего Веласкес (китара), Алдо Ди Паоло (пиано) и Мариано Навоне (бандоенон).

Тангето (www.tanghetto.com) са аржентинските пионери в смесването на танго и електронна музика, и са абослютни тренд-сетъри на новата танго сцена в Буенос Айрес. През своята 10-годишна кариера групата не само създава но и неведнъж пренаписва самата концепция за електротанго, добавяйки към микса елементи от традиционното танго, джаза, южноамериканската музика и разтърсващи бийтове. До момента Тангето са издали 5 студийни албума, всичките от които имат платинен и златен статут в Аржентина. Впечатляващата им биография включва още концертни дискове, турнета в над 20 страни и 150 града по целия свят, музика за филми, две номинации за "Грами" (Grammy) и много други награди, сред които и най-влиятелния аржентински музикален приз - наградата Гардел. Освен със своите авторски композиции и електронни ремикси на известни танга, групата е известна и с единствените по рода си електротанго версии на хитове на световни музикални величия като Стинг, Хърби Хенкок, Депеш Мод, Юритмикс, Рейдиохед и Ню Ордър (New Order).

А саундът на Тангето е наистина уникален: това е фюжън от различни източници на вдъхновение, както съвременни така и традиционни, които се сливат в звученето на Буенос Айрес посредством бандонеона - носталгичния инструмент, характерен за тангото. Той влиза в ролята на певец, заобиколен от различни акустични инструменти и електронна звукова стена, изградена от синтезатори и семплери. Един от най-влиятелните аржентински всекидневници, La Nacion, определя музиката на групата като "отличаваща се с единствена по рода си комбинация от непринуденост, изисканост, чувственост, енергичност и никакви предразсъдъци". А според Los Angeles Times Тангето е "най-прелъстяващата електротанго група".

Тангето започва през 2001 като идеен проект на Макс Масри, последният и най-млад ученик на легендарния танго-композитор Вирхилио Еспозито. Макс обединява усилия с китариста Диего Веласкес и заедно работят върху дебюта "Emigrante". Скоро след излизането му през 2003  албумът достига платинен статут (през 2011 вече е двойно платинен) и на следващата година бива номиниран за наградата "Грами". Концепцията на "Emigrante", както и самото име на групата, което е комбинация от думите "танго" и "гето", са вдъхновени от непосредствените преживявания на хората в т.нар. "малки Аржентини" - общностите на аржентинските емигранти в чужбина. "Някои от тези хора все още идват при нас след концертите ни и ни казват колко важна е била нашата музика за тях в тежките моменти от живота им далеч от корените. Това е голяма привилегия за нас", казва Масри.

Най-характерното за формацията е, че винаги изненадва - както в студиото, така и на сцената, с иновативни изпълнения и мощно аудиовизуално шоу. Именно това очакваме от Тангето на първия им концерт в България. След него събитието ще продължи с електротанго афтърпарти, включващо музикална селекция и визии от DJ tanguerin.

Билетите са на цена 35 лв. при предварителна продажба в мрежата на "Тикет Плюс" и 40 лв. на входа.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички