DoLittle Grigovor – нова актуална вълна сред старите стилове


DoLittle  Grigovor – нова актуална вълна сред старите стилове

4960

"Изненадващо яко".

Така - на пръв поглед простичко, бе описана снощната вечер от случайно избран гост.  Добре, нито той беше избран случайно, нито пък описанието е простичко. Поисках мнението (изразено в едно въвеждащо изречение за партито) на доказан меломан, човек бил на стотици партита, чул хиляди парчета, безпристрастен ценител на добрия звук и адекватното миксиране.

"Изненадващо" събира в себе си както недоверието в една обикновена сряда вечер, така и принципния скептицизъм към едно доста разпространено вече хоби на много "нямащи друга работа". DJing!  Факт е, че вече всеки втори взима назаем "трактор"-а от най-близкия си приятел –диско жокер, пуска favourite track list-а и развихря музикалното си въображение. Друга истина е, че не на всеки му се получава. На единици, заели се с това, им се удава и постигат успех. Като под успех нямам предвид известност, а сполучливост на заниманието. Помислете: има разлика между двете понятия.

Хубавата новина е, че срядата на първата седмица от октомври бе лишена от некадърници. Изненада! Зад пулта в зала " на Микстейп 5 цяла нощ се подвизаваха две момчета, които притежават основните задължителни характеристики за един артист – любов към музиката и професионално отношение към нея.  DoLittle&Grigovor.

Дамян Христов с псевдонима DoLittle (вляво на снимката, дело на Румен Дойчинов) е изключително прецизен към музиката, която слуша и респективно селектира. Той е харизматичен, усмихнат и енергичен. Пълен с идеи за алтернативно звучене, търсещ нов и различен саунд. Стилът, който пуска, е далеч от уникален. Всяка седмица в София има поне по едно брейк бийт, дръм-ен-бейс или дъбстеп парти. Точно тук той се отличава сред масата диджеи у нас. Искреното удоволствие, което демонстрира докато пуска, не му позволява да избяга от собствения си стил. Стилен стил! Любим му е ghetto funk-а! И дори на теб да не е, ще ти пусне някое парче, в което да се влюбиш и там ще си останеш!

DoLittle е един от малкото, за които с желание отделяш време от всяко парче, за да го "позяпаш". Хубаво е човекът, който избира музиката, на която си отишъл да се забавляваш, да е умел в представянето ѝ. Никой не харесва статични артисти, без значение от амплоато им. Е, той определено няма да разочарова погледа ти, търсещ движение и ритъм.

Социалната му среда е пропита от музика и артисти, и зад гърба си вече има десетки партита. Много от тях са били в бар "Петък", отново в колаборация с Grigovor. Двамата са съчетание, което не трябва да се подминава с лека ръка. Освен че са приятели, те споделят както общ, така и допълващ се интерес към музиката.

Илия Григоров
– "инспектор по речта", "доктор по правоговор", който с "безупречна сериозност" е освен едно от най-талантливите емсита у нас, и любител на смесването. Познаваме го от Лого5  - пост-модернистичен манифест с елементи на неосведоменост. Илия (на галено) заедно с Mr.Freesk и JamezBongg творят неповторим рап с безупречни инструментали.

Талант, интелект и перспектива събрани в едно, няма как да не доведат до всеобхват на интересите. ГриГОВОР е усъвършенстван в селекцията на рап и дъбстеп музика. Именно негово е едно от малкото български дъбстеп парчета - "Здравей", съвместно дело с Bashment. "Здравей" е уникално яко
(развълнуваната тийнейджърка у мен крещи) творение и любимо вече на всички, които са го чули. Разновидните занимания на kitchen specialist-а от Illmate неизбежно го водят зад пулта.

С чар, усмивка и Дамян до себе си успява да те омае приятно и да повлияе стабилно на настроението ти.

Вечерта ли?

Първо! Забраната за пушене в заведения силно вреди на бизнеса! Броят на хората отвън беше стряскащо голям. Реално в началото на партито имаше изгледи за провал. Всички пушеха цигарите си и пиеха питиетата си на баровете отвън, докато вътре малко заблудени пречупваха светлините. С напредването на времето и траковете, които се чуваха – вечерта беше спасена! Хората влязоха, убедиха барманите, че ще поработят и селекторите, че всъщност им се кефят. Нищо лично, но да дръпнеш една цигарка с пиенето си е друго нещо.

Второ!  Музиката! Ето тук "изненадващо" се пълни със смисъл още повече. Страхотна селекция от свежи парчета, любопитни преходи, гъделичкащи звуци. Не преувеличавам въобще. Отдавна не бях виждала толкова хора, обединени от влиянието на музиката. Щастливи от  ритъма!


Трето! Очакването за следващото парти! Дано да е почивен ден след това! Дано DoLittle & Grigovor "продължават да се ровят в дебрите на добрата музика и стилните продукции! И желанието им да ги споделят с нас да не секне никога.

"Като за сряда вечер?!". Не!

Настроението беше като за събота вечер - с предстоящи 8 почивни дни и пълен с пари джоб!  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички