Reggae Is Good For You! с балкански привкус


Reggae Is Good For You! с балкански привкус

2402

Популярната поредица партита Reggae Is Good For You! стартира сезона с акцент върху балканския принос към ямайската музика.

Първото събитие е в малката зала на клуб Mixtape 5 на 19 октомври.

Специален гост ще бъде българската ска-фънк-реге банда БГз, която ще представи официално втория си албум "Ново начало". Наследник на страхотния им първи едноименен диск от 2010, той включва още по-зареждаща доза калифорнийско реге и ска звучене, много фънк и запазената марка - зарибяващи и забавни рими.

Международният гост на Reggae Is Good For You! ще бъде хърватската саундсистема Balkan`s Hi-Fi – едно от малкото имена от региона, които редовно са в програмата на престижни форуми като Outlook Festival, EXIT и т.н. С над 10 години опит зад гърба си и турнета из цяла Европа, Balkan`s Hi-Fi  (на снимката) са автори и на първата компилация, в която са включени само балкански реге изпълнители - Balkanfarraj vol 1 & 2, издадена от сръбския Exit Festival и промоутирана на Montreux Jazz Festival.

На първото си участие у нас те ще предложат сет с ексклузивни дъбплейтове, реге, дъб и джънгъл, а специалната изненада, подготвена за родната публика, ще бъде колаборацията им с български изпълнител - Zafayah от Roots Rocket.

За доброто настроение на публиката ще се грижат и екипът на студентското радио Реакция, и водещият на Jamaica Air Force Radio Show и организатор на вечерта - selector Lazy Face (Лейзи Фейс).

Reggae Is Good For You! е поредица от партита, които представят най-доброто от съвременната реге, дъб и ска сцена. В първите издания от серията гости са били изпълнители от България, Македония и Бразилия.

Билетите за събитието са на цена от 10 лева на предварителна продажба в мрежата на www.ticketstream.bg. На място цената им ще бъде 12 лева.

Организаторите напомнят, че количествата са силно ограничени поради капацитета на залата.

Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички