The Flower Kings ни водят към Бреговете на Рая


The Flower Kings ни водят към Бреговете на Рая

3241

Близо пет години е времето между дванадесетия студиен албум и неговия предшественик в дискографията на шведската прогресив рок група The Flower Kings.

"Беше едновременно вълнуващо и стряскащо да се върнем в студиото след почти петгодишна пауза" – споделя лидерът на бандата Ronie Stolt – "Всички имахме други ангажименти с Transatlantic (Трасатлантик), Karmakanic, Agents Of Mercy, така че когато влязохме в студиото за звукозапис с The Flower Kings, усетих някаква тежест на раменете ми, но същевременно трябва да призная, че ми бе доста забавно. Ние осъзнахме, че ELP, King Crimson (Кинг Кримсън), Genesis, Gentle Giant и Pink Floyd вече минаха в историята, и ние сме сред новите старейшини на прогресив рока. Това ни накара да се чувстваме отговорни за поддържане на стандарта на жанра на висота, така че много упорита работа последва месеци наред".

"Основните членове на състава бяха на линия и за това повторно стартиране на The Flower Kings дебютира 26-годишният виртуоз барабанист от Берлин - Felix Lehrmann, който вдъхна живот в новия и стария материал по време на концертните ви представления, внасяйки един по-хард нюанс", спомня си Stolt.

Материалът в албума носи всички класически елементи от стила на Tне Flower Kings с характерната мелодична насоченост и кинематографична структура. "Всъщност идеята е да доловите усещането за пътешествие докато слушате различни теми, към които ще можете да се върнете след известно време, но звучащи по различен начин и с друг инструментариум", анонсира Ronie Stolt, цитиран от Сергей Шишов, традиционен водещ на "Картини от една изложба", в рамките на което ще бъде представен албумът "Banks Оf Eden" (2012), или "Бреговете на Рая".

Предаването за концептуални албуми се излъчва по програма "Хоризонт" на БНР всяка събота след новините в 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички