Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Филмът Crossfire Hurricane събра Ролинг Стоунс на червения килим


Филмът Crossfire Hurricane събра Ролинг Стоунс на червения килим

4327

Ролинг Стоунс (The Rolling Stones) минаха по червения килим в Лондон по повод на световната предпремиера на документалния филм Crossfire Hurricane, проследяващ бурната история на легендарната рок група, която празнува своята 50-годишнина.

Четиримата настоящи членове на Стоунс: Мик Джагър, Кийт Ричардс, Чарли Уотс и Рони Ууд, както и бившият басист Бил Уайман, се заиграха с даването на автографи на звуковия фон на най-големите хитове пред няколко десетки свои фенове от всички възрасти, предаде "Контактмюзик".

Петдесет години "те са като светкавица", каза 69-годишният Мик Джагър, "Минават много бързо, човек трябва да се възползва, докато трае".

Crossfire Hurricane -режисиран от Брет Морген и представен на филмовия фестивал в Лондон, върти исторически кадри, някои непубликувани откъси от концерти и коментари на музиканти от групата, която направи революция в рока.

Документалната лента, чието заглавие ни отнася към първите думи на песента "Jumpin` Jack Flash", приканва зрителя да следва пътуването на почти митичните музиканти, издигнали се от аутсайдерски статус до царе на рок-ен-рола ", според режисьора Брет Морген.

"Това е аудиовизуално пътуване като влакче в увеселителен парк", добавя той, като дава примери от бурната история на групата.

След като държаха през последния месец публиката в напрежение, Ролинг Стоунс обявиха тази седмица, че ще отпразнуват петдесет години кариера на сцената с четири концерта. Както MySound.bg вече извести, два от тях са в Лондон на 25 и 29 ноември и два - в САЩ, на 13 и 15 декември.

"Бандата звучи страхотно, не мога да го повярвам", каза китаристът Рони Ууд в четвъртък. "Индивидуално ние сме просто нормални хора, но когато се съберем откриваме, че се развихряме."

"Може би си мислите, че е скучно да се играе едно и също нещо отново и отново, но това не е така /.../ Има химия между нас, всеки път, когато се срещнем отново. Не знам не какво се дължи, но това е магия".

"След като започна, аз не мисля, че ще бъде възможно да се спре", категоричен е той на въпроса за евентуално турне.

"Истинските музиканти свирят до края," закова от своя страна Джери Хол, бивша съпруга на Мик Джагър, също дошла на предпремиерата.

"Ролинг Стоунс" не са се качвали на сцена заедно след 2007. Те ще отбележат половин век на музиката си с издаването на 12 ноември на албум с избрани техни изпълнения "Grrr", който ще включва и две чисто нови парчета.

Филмът ще се излезе по екраните през ноември.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички