Група Мери Бойс Бенд отправя покана да участваш в конкурс


Група Мери Бойс Бенд отправя покана да участваш в конкурс

4773

Родната формация Мери Бойс Бенд винаги е държала не само на музиката, но и на онова, което се крие в (зад) нея - текста и неговият смисъл.

Ето към какво приканва фронтдамата Мария Мутафчиева:
 
Здравей!

Наскоро издадох своите стихове, поместени в малка, красива книга с името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – "Непознати улици".

Сигурно никога нямаше да направя тази стъпка, ако не беше Румяна Емануилиду – журналист и издател, днес главен редактор на бургаските вестници "Черноморски фар" и "Фактор". Тя ме познава отдавна, от възраст като твоята. Тогава учех в Математическата гимназия, свирех на пиано, пишех и помагах за младежкото предаване в Радио "Бургас". По-голямата част от стиховете, поместени в "Непознати улици", са именно от ученическите ми години, от горните класове на гимназията. Момичето, с което седяхме на един чин и бяхме най-близки тогава, днес е директор на Английската гимназия в БургасМилена Андонова.

Вече толкова пъти употребих думата "днес"! А "днес" е твоето време и аз искам да разбера какво мислиш, какво те вълнува, в какво вярваш... Какво пишеш? Пишеш ли? Тръгна ли вече по "непознатите улици" на творчеството? Вярвам, че има много хора като мен, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света!

Сподели мислите си с нас! Напиши нови стихове или ни предложи вече написани! Ако си ученик от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за теб.

Аз, Мария Мутафчиева, и Гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" – Бургас, те каним да изпратиш три свои стихотворения, като посочиш това, което смяташ, че те представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите: "От VII до IX клас" и "От X до XII клас".

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник "Фактор". Авторите им ще получат за награда музика и книги от мен, ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика в залата на Английската гимназия от 17.30 ч. на 19 ноември (понеделник). Аз също ще те чакам там!

Ще четем заедно стихове и ще пеем песни на Мери Бойс Бенд.

Поздрави и до скоро!

Мери

Регламентът на конкурса - тук:

http://gpaeburgas.org/MARY/?page_id=2

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички