Маргарита Хранова отбелязва 40 години на сцена с юбилеен концерт


Маргарита Хранова отбелязва 40 години на сцена с юбилеен концерт

5297

"Устрем – 40 години на сцената" е наречен концертът, с който Маргарита Хранова ще отбележи своя творчески юбилей.

Събитието ще се състои в зала 1 на НДК от 19.00 ч. на 6 ноември.

На концерта, организиран от музикално-издателска къща "БГ Мюзик Къмпъни", ще прозвучат емблематичните песни от кариерата на популярната певица.

"Поканила съм много приятели и колеги – Данчето Христова, Мишо и Кристина Белчеви, Петя Буюклиева, Мишо Йончев, Асен Гаргов, Веско Маринов, Искра Радева", казва изпълнителката, която за първи път след 40 години ще се събере на сцената трио Обектив със Стефка Оникян и Лидия Джонова.
 
"Изпитание е да се задържиш 40 години на сцената, със сигурност за това време съм помъдряла творчески", уточнява Марги, която изпя едни от най-хубавите български песни.

Както MySound.bg вече отбеляза, тя издаде юбилейния диск "Устрем" през 2011.
Композиторът Найден Андреев композира нова песен за Марги в момента.


Билетите за концерта на Маргарита Хранова "Устрем – 40 години на сцената" са на цени от от 15, 20, 30, 40 и 50 лева в зависимост от разположението на местата в залата и могат да се закупят от Билетния център на НДК и мрежите на "Ивентим" и "Тикетпро" в цялата страна, както и онлайн от страниците им в интернет.

Естрадната легенда ще направи изложба на свои концертни плакати в НДК в деня на събитието. На нея ще бъдат изложени около 15-20 афиша за изяви на певицата от началото на кариерата й до днес. Най-старият е от 1972, когато Хранова печели втора награда на "Златният Орфей". Освен плакатите публиката ще може да види и илюстрованата биография на певицата, която неин верен почитател написа. Книгата е в лимитирано издание и ще може да се купи само на концерта.

Маргарита Хранова е родена в София през 1951. Завършила е Българската държавна консерватория, естраден отдел. Първите й професионални участия са с вокално трио Обектив, което е създадено през 1971. От 1972 Хранова започва самостоятелната си музикална кариера. За 40 години има над 400 записа, 18 албума и много концерти в България и чужбина – Германия, Финландия, Норвегия, Чехия, Полша, Куба, Унгария, Белгия, Италия, Русия, Швеция, Австрия, Швейцария и други. Първото й отличие е втора награда за изпълнител от фестивала "Златният Орфей" през 1972. Има още много награди от различни конкурси и фестивали – "Мелодия на годината", "Бургас и морето", "Златният Орфей", "Пролет", "Песни за София" и много други.

През 1998 излиза дискът "Марги и приятели", който включва само дуетни песни с известни български изпълнители като Емил Димитров, Орлин Горанов, Етиен Леви, Искра Радева, Борислав Грънчаров, Боян Иванов, Асен Гаргов и други.

В активната си концертна дейност Маргарита Хранова е съпровождана в различни периоди от водещи вокално-инструментални състави като: Бигбенд на БНР, оркестър София, група 6 плюс 1. От средата на 70-те до края на 80-те поддържа собствена група - Формула, а в края на 80-те и началото на 90-те - формация Рейнбоу.

От 1999 се изявява с голям успех и на театралната сцена - постановките "Сластно, страстно и горчиво", "Едмънд", "Нощен квартет", "Опасно е да си любовник", "Крадци по гащи" и други.

През 2006 заедно с композитора Найден Андреев и певеца Христо Кидиков пресъздават мюзикъла "С цвят на изтрито червило", в който Маргарита Хранова синтезира по неподражаем начин огромния си музикално-сценичен опит.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички