Електро суинг, хип-хоп и балкански ритми. 3 в 1 с [dunkelbunt]


Електро суинг, хип-хоп и балкански ритми. 3 в 1 с [dunkelbunt]

3925

Небезизвестният г-н Улф Линдеман, по-познат като [dunkelbunt], ще се развихри в Sofia Live Club на 1 декември, събота, стартирайки декемврийските партита в популярното заведение с бомбен микс от електро суинг, хип-хоп и балкански ритми.

Гостът пристига със своя бенд за концертни изяви - The Secret Swing Society, за първата си изява у нас, като обещава да накара краката да танцуват.  

Българският съпорт ще са неуморните The Smugglers Collective (Смъглърс Кълектив), които се превърнаха в неизменна част от стойностните танцувални партита на родна територия. На сцената ще се качат и звездните Стоян ЯнкуловСтунджи (барабани) и Стоян Роянов – Я-я (кларинет), прочути купонджии и безпогрешни професионалисти, допринесли за колорита на не един фестивал и концерт у нас и по света.
 
[dunkelbunt] е най-влиятелните трубадури на ранния 21-ви век. Известен е като композитор, продуцент, диджей и мултиинструменталист, а със своите ремиксаторски способнист и взаимодействията си със световни артисти като Balkan Beat Box, Amsterdam Klezmer Band, Boban Markovic Orkestar, Fanfare Ciocarlia, Watcha Clan, Harry Stoijka, 17Hippies и Waldeck.

"Светът предлага многообразие от музика, което спира дъха. Не би ми минало през ума да се спра на един стил от музика", споделя Улф Линдеман. Резултатът е  непогрешим: [dunkelbunt] стил и звучене, където дъб, хип-хоп и танцувални ритми се срещат с електро суинг, балкански мотиви и други.
 
Улф Линдеман е музикален пътешественик, неговата мисия е да търси хармоничното цяло в света. Той обикаля планетата, въоръжен с отворени очи, съзнание и микрофон, събира звуци, цветове, ухания и всякакви други сетивни импресии. Въпреки влиянието от югоизточните райони на Европа, слушателите му могат да се радват на звуци от цял свят: от Виена до Балканите, през Анатолия и Средния Изток до Индия.

През 2011 Улф най-накрая осъществява своята дългогодишна мечта - да изпълнява своите композиции на живо с банда в пълен състав, включваща перкусии, клавишни, кларнет, китара, бас китара, бийтбокс, духови инструменти, вокали, и разбира се, той самият на пиано и електроника. Ражда се динамичното The Secret Swing Society. Неповторими и неподправени музиканти, които вдигат на крака за секунди.

Линдеман започва музикалната си кариера още юноша като продуцент на хип-хоп и електронна музика. По-късно изучава джаз пиано и започва работата си като диджей и организатор на клубни концерти. Роден е в Хамбург, Германия, по-късно се премества във Виена. Отначало е вдъхновен от електронната музикална сцена и много скоро се влюбва в уникалната културна смесица в австрийската столица, както и в присъщото музикално разнообразие, обединяващо влияния от балканската и ориенталската традиции.
 
Билети за концерта на [dunkelbunt] & The Secret Swing Society - в предварителна продажба чрез мрежата на Еventim.bg - 15 лева, на място - 20 лева.

Още - на:

http://www.dunkelbunt.org/
http://www.myspace.com/dunkelbunt
http://www.facebook.com/monsieur.dunkelbunt
http://www.youtube.com/watch?v=tdGsxBFYOXo
http://www.youtube.com/watch?v=TTOUcTkdDB4&feature=related

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички