Beardyman - Whole Lotta Дибидаутю


Beardyman - Whole Lotta Дибидаутю

3831

Какво, всъщност, е това?

Птица ли е, самолет ли е или е диджей? Шизофреник, или просто такъв си му е хуморът. Наистина ли всичко, което ни залива от колоните, излиза от неговата уста?

Човек би очаквал точно тези въпроси да се задават в столичния клуб Микстейп 5 оная вечер. Само да не бяхме напълно обсебени от това идеотско веселие. В центъра на хилещата се и танцуваща тълпа, зад три айпада зловещо се подсмихваше Beardyman (Биърдимен) - царят на забавната музика. Човекът който пее, свири на машини, трещи с 5 различни ритъма едновременно, лее фрийстайли, демонстрира изненадващо добро ниво български и през цялото това време се изживява като стенд-ъп комедиант.

Крайната цел - достигането на абсолютните блажени дебилни лигня и несериозност, е постигната още с първите изпяти ноти. Минута след като се е качил на сцената, той вече е на "Дибидаутю", подкрепен от претъпкания Микстейп.

По-късно признава, че няколкото изречения на български и въпросната гавра са били единствената му подготовка за вечерта. Оттам нататък всичко е било импровизация, която за жалост нама да остане на запис, защото комикът-бийтбоксър в един момент се усети, че е забравил тази подробност. "Проклетата флашка" - реве Дарън Формън (Darren Foreman) и размахва забравеното юесби. Публиката пищи и се радва като на цирк. В подобни крясъци и музикални щуротии минават около 2 часа, в които има от всичко по малко - от "Whole Lotta Love" на Лед Цепелин, през "I Fink U Freeky" на Ди Антъорт, та до опити за българска народна музика, подплатени със спомени за Продиджи (The Prodigy), зъл джънгъл от време оно и най-вече много смях и много пого. Британецът не се притеснява да стои на границата между музиката и другите изкуства. И определено печели фенове с това.

Останалото са Mengeme; две момчета с 1000 имена, които добре ни подгряха със странните си експерименти; танците до зори с Diamotz и все така яките визии на Vladzen. Снимки - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички