Kрасимир Аврамов със спектакъл в навечерието на Новата 2013


Kрасимир Аврамов със спектакъл в навечерието на Новата 2013

3157

Красимир Аврамов отново ще се превъплъти в ролята на възрастен мим в спектакъла "Спомени", който бъде поставен за четвърти път в София - за втори път на сцената на театър "Сълза и смях", на 27 декември.

В творбата старец разказва за живота си като за едно голямо приключение назад във времето. Докосвайки всеки един предмет в дома си, съзнанието му отключва спомени и той отново преживява миналите събития, откривайки мъдри истини за живота.

Пантомимата е безспорно едно от най-позабравените изкуства днес. Но изпълнението на Аврамов доказва колко силно изобразително средство може да бъде това изкуство, припомнят запознати. Краси владее мълчаливото послание до съвършенство. Авторските и класически етюди, които се преплитат в удивителна комбинация, карат хората да съпреживяват ставащото на сцената в двете емоционални крайности - да се смеят и просълзяват едновременно. Нямото изкуство вероятно ще стигне най-бързо до сърцата на онези, които природата и съдбата е ощетила - глухонемите.

Такъв е бил дядото на актьора. Малцина знаят, че първите стъпки на признатия за мим още на 6-годишната си възраст Красимир Аврамов тръгва от общуването с неговия дядо. Така че спектакълът залага сантиментално на посвещението именно на хора с увреждания в залата. "Те истински биха го оценили!, смята актьорът. Мнението на театралните критици е, че в този спектакъл Аврамов е блестящ в многоликите си превъплъщения, като успява да се свърже с публиката в една затрогваща сърцето връзка.

Молбата на организаторите е всеки съпричастен към идеята за доброта и духовност, да спомогне по свой начин спектакълът да достигне до по-голям спектър от хора със слухови увреждания, за които радостите и удоволствията вече са малобройни.

Нека сгреем душите и сърцата на тези хора в предпразничните дни на идващата 2013-а, приканват организаторите!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички