Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

We Will Rock You 2013!, зарекоха се от София Мюзик Ентъпрайсис


We Will Rock You 2013!, зарекоха се от София Мюзик Ентъпрайсис

4006

We Will Rock You - хитовото шоу с песни на Куин (Queen), ще посети България като част от световното си турне през 2013.  

Повече от десет години мюзикълът се играе пред препълнени салони в британските театри, време е да му се насладят и родните меломани. Режисираната от Бен Елтън продукция, видяна от 6 милиона зрители само във Великобритания и над 15 милиона в още 17 държави, ще бъде поставена в столичната зала "Арена Армеец" между 15 и 19 май.  

Обяснението за големия успех на хепънинга е умелото вплитане в сюжета му на любимите парчета на Куин. С 24 от най-големите хитове на великата група, сред които "Bohemian Rhapsody", "We Will Rock You", "We Are Тhe Champions" и "Killer Queen", зрелището  надминава всички очаквания и дори надхвърля някои от най-добрите живи изпълнения на британската четворка. Спектакълът поема на своето първо световно турне през 2013, а една от спирките му за наша радост ще бъде в София, обясняват организаторите "София Мюзик Ентърпрайсис". Всяко представление у нас е с лимитиран капацитет от 4 500 души.

СПЕКТАКЛИ:

15 май, сряда - 20.00 ч.
16 май, четвъртък - 20.00 ч.
17 май, петък - 20.00 ч.
18 май, събота - 15.00 ч. и 20.00 ч.
19 май, неделя - 19.00 ч.

Продукцията е режисирана от Бен Елтън със специалните музикални напътствия на Брайън Мей (Brian May) и Роджър Тейлър от Куин. Елтън, който е и автор на текста, е подготвил изключително забавна и футуристична комедия с най-големите хитове на митичната формация, които някога са били представяни на живо. Писател, режисьор, драматург и комедиант, Бен е един от най-големите таланти на Великобритания. И като такъв има възможност да работи с най-прочутите си сънародници – Андрю Лойд Уебър,Кенет Брана, Ема Томпсън, Роуан Аткинсън и Хю Лори. Така че сътрудничеството му с Брайън Мей и Роджър Тейлър съвсем не е случайно.

Едва 23-годишен Бен се превръща в сензация в родината си покрай успеха на комедийния сериал The Young Ones. Той е негов автор, а освен това участва в част от епизодите. Сериалът се нарежда сред едни от най-гледаните във Великобритания и носи няколко награди на Елтън, който затвърждава успеха си и с други телевизионни проекти.  Сред тях са "Черното влечуго" и "Тънката синя линия", емблематични за комика Роуан Аткинсън. Самият Елтън се пробва като комик в различни телевизионни шоута, които също се радват на огромна популярност. Той е и автор на много от най-популярните скечове на култовия герой на Аткинсън, мистър Бийн.  

През 1988 Елтън публикува първия си роман Stark, който моментално се превръща в бестселър и е разпродаден в многомилионен тираж. Следват още 14 книги (сред тях е и сатирата "Пуканки ( издадена и у нас), които пожънаха огромен успех. Междувременно талантливият автор дебютира и като драматург в "Уест Енд". Общо четири пиеси пише Елтън, включително сценичен вариант на "Пуканки", който му носи наградата "Оливие" за най-добра комедия.

Бен покорява и киното. През 1993 той участва заедно с Кенет Брана, Ема Томпсън, Киану Рийвс и Кейт Бекинсейл в екранизацията по Шекспир на "Много шум за нищо", чийто режисьор е самият Брана. Седем години по-късно Елтън пише и режисира романтичната комедия Maybe Baby с Хю Лори, Джоли Ричардсън и Ема Томпсън, която става най-касовия филм за годината във Великобритания.

Елтън се заема с мюзикъла през 2000. Андрю Лойд Уебър му предлага да напише либретото и текста на новия му мюзикъл The Beautiful Game, който печели наградата на лондонските критици за най-добър нов мюзикъл. Следва We Will Rock You, който се превръща в истинска мания на Острова. Успехът е мултиплициран с премиери в Мадрид, Мелбърн, Пърт, Брисбейн, Лас Вегас, Сидни и Москва. Следващият музикален успех на британския талант - Tonight’s Тhe Night, включващ хитове на Род Стюърт (Rod Stewart), е с премиера в Лондон през ноември 2003. Бен работи и по продължението на "Фантомът от операта", озаглавено "Love Never Dies", чиято премиера е през март 2010.

След успеха на We Will Rock You, Елтън е готов и с неговото продължение. Премиерата му обаче постоянно се отлага, защото представленията на мюзикъла с песни на Куин продължават да се разпродават с пълна сила и продуцентите не виждат смисъл при това положение да поставят продължението му.

Използвайки за основа 24 от най-големите хитове на британската банда, футуристичната история разказва за двама красиви млади бунтовници – мечтателят Галилео и рокерката Скарамуш, които бягат от консуматорското общество в търсене на музикална свобода. "Това шоу е за легендата. Ние взимаме легендата за Куин и създаваме наша собствена измислена история за децата и младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката", обяснява режисьорът.

Да вплете популярните песни в сюжета, не е проблем за Елтън, който сам си измисля тази пародийна легенда. "Само че в нея вместо забит в камъка меч, който ще бъде изваден от дългоочакван спасител, имаме китара. Идеята беше да се получи нещо интимно и лично и същевременно грандиозно и велико. Благодарение на музиката на Куин, това се оказва съвсем лесно. Песните им ме вдъхновиха за сюжета и работата ми достави истинско удоволствие", допълва авторът.

Макар че в шоуто не липсват сатирични моменти и коментари за развитието на музикалния шоубизнес, той признава, че то не би могло да съществува без музиката на британската четворка. Емблематичният й хит "Bohemian Rhapsody", който оглавява британските класации в продължение на девет седмици, се превръща в химн на свободата за младия автор, след като на 16 той напуска родния дом. И макар че се запалва по пънка и е голям фен на The Clash, той винаги изпитва респект към Куин.

"Тази група е голяма част от моя живот, макар че съм почитател и на пънка, и на Елвис. Просто харесвам хубавата музика, а музиката на Куин е толкова различна – от първокласна опера през разтапящи балади до здрав метъл. Абсолютно еклектична банда. Фреди (Freddie Mercury) не е само неин лидер, а част от една знаменита четворка. Уникалното при нея е, че всеки член е автор на поне един хит, оглавил класациите. Фреди пише "Bohemian Rhapsody", Брайън – "We Will Rock You", Роджър – "It’s A Kind Of Magic", а Джон – "Another One Bites The Dust". Те са четирима наистина велики артисти и когато ги събереш заедно, се получава нещо още по-велико. Затова бях толкова въодушевен при намирането на сюжет, за да представя тяхната музика, защото тя е толкова различна", възхищава се Бен Елтън.

Въодушевен от големия успех на шоуто, той твърди, че е винаги готов да променя различни неща в него. "Проблемът е, че не мога да използвам всички песни на Куин и затова написах продължението на We Will Rock You. Има още 20 Топ 10 хита на групата, които не съм използвал досега. Не се съмнявайте, че и продължението на мюзикъла ще е още по-атрактивно!", не крие Бен.

Билетите за спектакъла в зала "Арена Армеец" - на цени от 40, 55, 70, 80, 90 и 100 лева, в касите на "Тикетпро" в Билетен център, НДК, и в "Арена Армеец", както и онлайн на www.ticketpro.


Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички