Актуалният албум на Marillion в Картини от една изложба


Актуалният албум на Marillion в Картини от една изложба

3674

Седемнадесетият студиен албум на британската група Marillion (Мерилиън) - "Sounds That Can’t Be Made" (2012), ще бъде представен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21.00 ч. довечера.

Дискът включва епични изпълнения и приятни песни като успява да ги съчетае в органично цяло. Това е концептуален албум, основан на човешките емоции, които певецът Sтеve (H) Hogart и китаристът Steve Rothery умеят да внушат на слушателите.

"Всички стихове в албума написах с любов, думите са истински, без да са автобиографични, те просто отразяват действителността", обяснява фронтменът Steve Hogarth, цитиран от радиоводещия Сергей Шишов.

Началната песен "Gaza" (с продължителност 17 минути) е може би най-ярко политически ангажираната след напускането на Fish (Фиш), и в нея се разказва за палестинско дете от Газа, но Steve Hogarth твърди:

"В моето съзнание това изпълнение не е повече политическо отколкото "Easter" например, но истината е, че тук ясно формулирах моето чувство за несправедливост. Намерението ми бе да накарам хората да разберат повече за нещата, които се случват в ивицата Газа. Аз не мисля, че е правилно едно дете да расте на място, опасано със стена. Написахме тази песен след много разговори с обикновени палестинци, които живеят в бежанските лагери на Газа и Западния бряг, говорихме и с израелци, и с хора от неправителствени организации, с дипломат от Ерусалим, и отразихме техните възгледи в текста на песента. Това обаче не е моето и нашето намерение да очерним еврейската вяра или евреите – ние познаваме много евреи, които са дълбоко критични към сегашната ситуация и нищо в текста ни не е предназначено да покаже съчувствие към актовете на насилие и от двете страни, независимо от мотивацията им, а просто размишляваме върху отчаянието поради липсата на общовалидно решение.  Много от децата в Газа са внуци на палестинците, родени в бежански лагери, в така наречените "временни" приюти, временни, но за повече от 50 години към днешна дата. Днес Газа е град, превърнат в затвор без съдебен процес".

Сред темите в албума ще открием също така любовта, други ни представят страници от нечий дневник, но има и за стремежа на хората, които трупат материални неща за самочувствие, наречени от вокалиста "маймуни с претенции".   

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички