Magnetic: Goo Goo Dolls се завръщат


Magnetic: Goo Goo Dolls се завръщат

4039

Една безкрайно интригуваща банда -  Goo Goo Dolls (Гуу Гуу Долс), се завръща в светлината на прожекторите със своя нов албум "Magnetic".

Пилотен сингъл от диска на номинираната за "Грами" (Grammy) формация, който ще се появи на 7 май, е "Rebel Beat".

Песента "Rebel Beat" може да бъде чута тук: http://www.youtube.com/watch?v=8jUcEgDnujY.

Китаристът John Rzeznik, басистът Robby Takac и барабанистът Mike Malinin записват новия материал в Ню Йорк, Лондон и Лос Анджелис заедно с Gregg Wattenberg (Train), Rob Cavallo (Green Day), John Shanks (Bon Jovi) и Greg Wells (Katy Perry).

"Magnetic" е десети студиен проект на триото от Бъфалоу, Ню Йорк. "Толкова съм горд от новия ни албум”, казва Rzeznik. "Прекарах си наистина страхотно, докато записвахме и научих толкова много от невероятно талантливите хора, които работиха с мен", продължава той и добавя: "Мисля, че от песните струи истински позитивна енергия. Композирането и записването на "Magnetic" промени мисленето ми относно създаването на музика и това да го правиш по един забавен начин", признава той.

Goo Goo Dolls съществуват от времената на грънджа и не са променили стила си от тогава - нежен, почти акустичен псевдоалтърнатив рок, който обаче яко хваща ухото. Липсата на всякакви претенции и текстовете "от сърце" лесно намират почитатели - Джон Ржежничек, Роби Такак и Майк Малинин попаднаха на идеалната формула – дрезгав, но нежен глас за дамите, полъх от Саймън и Гарфънкъл, но без социалната критика, текстове за любов, носталгия и други човешки емоции, незатормозяващо акустично звучене.

Триото е продало над 10 милиона албума по света и има 14 топ 10 радио хита. "Куклите" са единствените изпълнители, които имат цели триизпълнения в класацията на Billboard Топ 100 песни от 1992-2012,  заемайки първото място в чарта с "Iris".

John Rzeznik беше въведен в Залата на славата на американските автори на песни и удостоен с Hal David Starlight Award. Наскоро Goo Goo Dolls почетоха президента Barack Obama като хедлайнъри на Inaugural Ball на The Creative Coalition.

Проявата бе на 21 януари във Вашингтон, щат Колумбия.

"Magnetic" ще бъде на музикалния пазар у нас чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

За повече информация посетете:

www.googoodolls.com
www.facebook.com/googoodolls
http://twitter.com/googoodolls.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички