Булгар бийт с Оратница, Кипри и Kottarashky


Булгар бийт с Оратница, Кипри и Kottarashky

4719

Когато нещо се получи добре, умножаваме по две!

Предстои отново да се насладим на комбинацията между акустичните изпълнения на група Оратница, магнетичните гласове на ансамбъл Кипри, допълнени от диджейски сет на Kottarashky. Събитието е в столичния клуб Blender от 21.00 ч. на 6 февруари.

Алхимичната комбинация, която разпали кръвта на присъстващите през ноември в Blender, отново ще закипи и смесицата от традиционен български фолклор, аборигенски мотиви, дръм-ен- бейс и дъбстеп ще свърже на сцената две поколения музиканти.

Междувременно албумът на Оратница вече се разпространява в няколко европейски държави и спечели хвалебствени ревюта в списания, като белгийското Agenda Magazine, холандското FolkForum, британското fRoots и много други, а музиката на момчетата е представяна в десетки радио предавания по целия свят, сред коитo шоуто Late Junction по BBC Radio 3.

Турската национална телевизия включи групата в документалната си поредица за най-доброто от съвременната балканска музика, а Songlines дадоха 4 от 5 звезди на албума, с определението "енергичен и заразителен", като го поставиха сред най-добрите заглавия за 2012, борещи се за номинации за годишните им музикални награди.

Пред "Оратница" са няколко пролетни участия в световни фестивали, първото от които – през март в Малайзия.

Уникалното допълнение в Blender ще е диджейският сет на Kottarashky. Никола Груев - един от най-нашумелите в света на етно-уърлд музиката български продуценти (на снимката),  има специално участие с ремикс в албума на Оратница.

Затова отново ще го видим с тях на сцената, където ще представи с качествена селекция от фюжън и етно вибрации.

Още от Алтърнатив


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички