Голямото BraZZobrazie наближава


Голямото BraZZobrazie наближава

6997

Буквално часове ни делят от началото на голямото BraZZobrazzie – второто издание на фестивала, посветен на лудостта, богатството и красотата на духовата музика.

Както MySound.bg вече анонсира, фиестата започва в столичния клуб Mixtape 5 в 21 часа на 28 февруари, четвъртък. Изявата е организирана от Брас асоциация с приятелската подкрепа Bushmills.

Духът на музиката ще обживее клуб Mixtape 5 в продължение на три дни, през които ще звучи много авторска музика от различни жанрове и от различни държави - фънк и фюжън, пънк, реге и ска, джаз и суинг, хип-хоп и латино, класическа музика и балкански ритми, поднесени от страхотни музиканти от България, Великобритания и Сърбия.

Младите, вдъхновени и вдъхновяващи изпълнители от Великобритания Riot Jazz Brass Band ще донесат своя уникален коктейл от разбиващи авторски парчета, както и лудите им аранжименти на популярни песни от различни стилове. Стив Пайкрофт, барабанистът на бандата, предупреди, че за концерта в рамките на фестивала, на 1 март, петък, бандата е подготвила някои нови музикални изненади специално за българската публика. Бунтарите от Острова, които наскоро подписаха договор с лейбъла First Word Records, който ще издаде техния дебютен албум през април, ще презентират първия сингъл от диска веднага след завръщането си от България.

Концертът на култовия сръбски оркестър на Бобан и Марко Маркович (на снимката), който ще закрие фестивала на 2 март, събота, ще е първият с обновения и подмладен състав на бенда. След издаването на новия албум на едни от най-добрите духачи на Балканите, "Covek i truba", парчета от който ще прозвучат на фестивала, Марко (тромпет), лидер на оркестъра, решава да подмлади състава, както и да включи нови инструменти – саксофон, акордеон и китара. Днес единственият член на формацията над 40 години е нейният основател, бащата на Марко, Бобан Маркович (тромпет). Освен музика от последния им проект, Бобан и Марко Маркович са подготвили за родната публика репертоар от нови аранжименти на парчета от предишните им албуми, и, разбира се, някои от най-известните им композиции.

BraZZbrazzie е в клуб Mixtape 5 от 28 февруари до 2 март.

Начален час на концертите: 21.00 часа. Вратите на клуба ще отварят в 20. 00 часа.

Предварителна продажба на билети на цена 15 лева за една фестивална вечер и 35 лева за цялото събитие могат да бъдат закупени от мрежата на:

http://web.ticketstream.cz/bgts/.

В дните на фестивала цената на пропуск за една вечер ще е 17 лева, а на тридневен пропуск – отново 35 лева.

BraZZobrazzie се организира от Брас асоциация, идейно обединение на духови музиканти. Силната дружба на три от лицата на формацията  - Мишо Йосифов (тромпет), Вили Стоянов (тромбон) и Кирил Зафиров (тромбон), стана още по-крепка, след като музикантите станаха второ поколение Bushmills Brothers за България през октомври 2012.

Фестът е част от културния календар със събития в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Всичко за BraZZobrazzie – на:

www.brazzobrazzie.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички