Изтанцувай го!


Изтанцувай го!

3574

Фондация "Танцово изкуство – Илиев" ще проведе за седми път своята танцова работилница Dance It!

В рамките на интензивна едноседмична програма (1-7 април) световноизвестни хореографи от САЩ ще преподават специфични танцови техники на млади танцьори от цялата страна и съседните държави. Всички записали се - професионалисти и напреднали аматьори, ще имат уникалния шанс да посещават майсторски класове на утвърдени танцьори в различни стилове.

Специално по покана на организаторите и с подкрепата на фондация "Америка за България" у нас пристигат двама от хореографите на Alvin Ailey School – една от най-известните и престижни академии по танц в света, създадена от мастития Алвин Ейли (Alvin Ailey), на когото в момента е посветена и изложба в галерия Credo Bonum. Освен че ще водят 7-дневни танцови ателиета, Тереза Рут Хауърд (класически балет, стил Баланчин, Alvin Ailey School, Ню Йорк, и водещ колумнист на едно от най-престижните печатни издания в САЩ, Dance Magazine) (на снимката) и Крисчън вон Хауърд (модерен балет, Alvin Ailey School, Ню Йорк, и Von Howard Project, Вирджиния) ще участват и в отворена дискусия, на която ще разкажат свои наблюдения от работата на танцовата компания на Ейли, както и интересни факти от процеса на обучение в Alvin Ailey School.

Другите хореографи, които ще водят майсторски класове, са Айо Джанийн Джаксън (джаз,  Bill T. Jones, Бродуей, Ню Йорк), Андреа Бър (хип-хоп, Debbie Reynold’s Dance Studios и Monsters Оf Hip Hop, Лос Анджелис) и Петър Илиев (характерен танц, фондация "Танцово изкуство – Илиев", София; Pacific Northwest Ballet, Сиатъл, и Ballet Chicago).

Сред акцентите на танцовата сцена в София тази пролет ще е и гостуването на компанията за съвременен танц Von Howard Project, която идва по покана на "Танцово изкуство – Илиев" специално за проявата, на която ще представи свой репертоар в самостоятелен спектакъл в столичния "Модерен театър" на 5 април.

Пролетната "Танцова работилница" 2013 ще завърши с голям спектакъл в театър "София" на 7 април – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от проекта.

Накрая петима от най-добрите участници ще спечелят летни стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ, изцяло на разноски на фондацията благодарение на финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".

Записване за "Танцова работилница" 2013 - на:

http://ilievdance.org

Танцова работилница Dance It! е единственият по рода си формат, който дава възможност на танцьорите в България да се докоснат до високия професионализъм и майсторство на хореографи от най-престижните училища и компании за танцови изкуства в света, като в същото време има изключитело практическа насоченост. Проектът традиционно се провежда всяка година, разделен на пролетна и есенна/лятна сесии. До момента се радва на все по-голям успех, като през 2012 близо 200 участника станаха част от едноседмичните танцови маратони.

Фондация "Танцово изкуство – Илиев" е организация с международна дейност, създадена през 2008 от Петър Илиев, български хореограф и преподавател в Чикаго, работещ в България и САЩ.

Екипът на сдружението вярва, че талантливите хора са национално богатство и търси всички възможности да подкрепи талантите на България по пътя на тяхното професионално израстване.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички