По-добре Въпроси от Илия Фортунов вместо Безкрайно бягство


По-добре Въпроси от Илия Фортунов вместо Безкрайно бягство

4385

"Музиката е изкуство само тогава, когато чрез Божия глас творецът може да внуши съчувствие и подкрепа към страдащите. Музиката носи онази сила, която може да възстанови достойнството на човека и да защити неговата индивидуалност, правото му на самостоятелен избор. Музиката ни отделя от тълпата, съхранява битието ни, предпазва ни от едностранчивостта, на която сме подложени" - с тези думи Илия Фортунов въвежда в темите от най-новия си албум "Въпроси" (2012).

Проектът е последна част от трилогията "Безкрайно бягство", породена от проблемите на нашето съвремие.

"Според Шопенхауер ние възприемаме музиката непосредствено като език на волята и раздвижването на въображението, което се стреми да ни представи един говорещ ни невидим свят, свят от видения, чрез които, ако добре са добре съгласувани, музиката добива по-голяма значимост. Чрез албума "Въпроси" трябваше да си дам отговор дали не съм отстъпил от позициите си да създавам тематична музика, в която доминиращи в себеизказа ми отново да бъдат размисли относно времето, в което живеем, но без да загърбвам миналото – защото то е не по-малко значимо", пояснява композиторът.

Чори, както е известен корифеят на ню ейджа и неокласиката у нас, си задава поредица от въпроси, чиито отговори търси в самата музика. Виртуозният китарист дава изказ на своя собствен глас, воден от вродената си интуиция.
 
Дискът "Въпроси" ще бъде представен от Сергей Шишов в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР в събота, 2 март, след новините от 21.00 ч., когато ще се състои неговата радиопремиера.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички