Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

10 дестинации за върли меломани


10 дестинации за върли меломани

4186

За тези, които са безвъзвратно влюбени в музиката и живеят чрез нея, не е достатъчно да тръгнат на пътешествие само с добре подбран плейлист в плейъра.

Те желаят да вкусят от вълшебството на местното творчество където и да отидат.
Независимо дали със семейството си искате да научите повече за музикалната история на града, или с приятелска компания търсите изпълнения на живо, има 10 града в Америка, в които несъмнено може да се заредите с нови и приятни изживявания.

Все повече български студенти прекарват по няколко месеца в САЩ по бригади и стажове. Надяваме се класацията, подбрана от американския сайт parentables.howstuffworks.com., да е от полза на тях и другите, стегнали куфарите за далечната дестинация.

1. Ню Йорк

Може да заведете децата в Сентрал Парк да послушат от най-добата улична музика в страната. По-късно може да се отправите към най-новите клубове, в които звучат последните хитове, пускани от най-добрите диджеи. Може също така да свирите и пеете в най-известните караоке барове.

2. Ню Орлийнс, Луизиана

В Ню Орлийнс можете да се насладите на музика на живо по всяко време на денонощието, тръгнете ли на разходка. Градът е познат като люлката на джаза. Музиканти свирят във френския квартал с перфектния фон за вечеря и пазаруване.

3. Мемфис, Тенеси

И тук има изобилие от музика на живо, на която може да се насладите, но това, което наистина привлича ценителите, е историята. Няколко музея ("Стакс", "Сън Рекърдс" и "Грейсленд") предлагат на посетителите по-дълбок поглед над историята на ар-ен-би, соул и рок-ен-рол.

4.Нашвил, Тенеси

Нашвил е по-известен като център на музикалната индустрия и неслучайно си е заслужил прякора Музикалният град. Той е богат на театри, опери, балет и център за симфонии. Въпреки че градът никога не е бил известен с джаз творци, разполага с много добри такива банди. Всяка година два големи фестивала събират хиляди музиканти. Единият се провежда всеки юни в продължение на 4 дни и е центриран основно около кънтри музиката (CMA Music Festival), а другият се провежда втората седмица на всеки септември  (Tennessee State Fair).

5. Сиатъл, Вашингтон

Известен като родно място на  стила гръндж (тъй като е домът на групи като Nirvana, Soundgarden, Alice In Chains, Pearl Jam и Mudhoney), Сиатъл още разполага с преуспяваща музикална сцена, на която се изявяват големи имена и местни артисти.  Фестивалът Bumbershoot привлича над 100 000 посетители всяка година. Определено тук има разнообразие от всякаква музика – джаз, хип-хоп, рок, поп и други.

6. Юджийн, Орегон

Вероятно това, което го прави толкова интересен за любителите на музика, са амбициозните артисти. Юджийн предлага различни възможности за изгряващи звезди, включително много места на годишния фестивал на Орегон за американска музика.

7. Остин, Тексас

"Светската столица на музиката на живо" (слоганът на града) е домът на няколко известни фестивала, включително SXSW и тридневния Austin City Limits Music Festival. Градът е известен с това, че много хора го определят като странен, така че очаквайте различно поднасяне на музиката там. Все пак, ако чудатостите ви дойдат вповече, винаги може да посетите многобройните клубове, които предлагат разнообразни партита.

8. Сан Франциско, Калифорния

Любители на музиката днес могат да се отправят към Сан Франциско, за да отдадат почит на създатели на хитове от миналото и да се насладят на големи имена от днес. Големият район привлича големи имена и има процъфтяваща клубна сцена. Именно в Сан Франциско са пели Grateful Dead, Janis Joplin, Led Zeppelin (Лед Цепелин) в зората на славата си. И, разбира се, The Mamas & The Papas (Мамас енд Дъ Папас). Мястото е увековечено от покойния вече Scott McKenzie в хита на John Phillips (Джон Филипс)  - "San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair)" (1969).

9. Лорънс, Канзас

Родината на северния срещу южния музикален фестивал, Лорънс все още е едно от най-добрите места, което може да изпълни душата ви, копмееща за независим рок.

10. Кливлънд, Охайо

Номер едно от причините за меломаните да посетят Кливлънд днес е Залата на славата на рок-ен-рола. Вземете отпуск и планирайте да прекарате почивката си с обучение за историята, която ще събуди ценни ваши любими музикални спомени, и ще откриете нови герои от индустрията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички