Почитаме Свети Патрик с уиски, Smoove и Turrell


Почитаме Свети Патрик с уиски, Smoove и Turrell

7777

Британското дуо Smoove & Turrell пристига за първата си съвместна изява у нас по покана на Sofia Live Club по случай Деня на Свети Патрик (St.Patrick's Day).

Събитието се осъществява с подкрепата на Jameson Irish Whiskey. Всяка година българите очакват тези ирландски партита, гости на които са били страхотните  Chocolate Puma, Kraak & Smaak, Laura Vane Аnd The Vipertones, Nate James (Нейт Джеймс) и Lack Of Afro.

Както MySound.bg огласи, Smoove разтанцува родната публика преди две години във Военния клуб след Laura Vane Аnd Тhe Vipertones, отново по покана Jameson. Сега той се завръща с вокалиста Turrell, за да се разкрие в нова светлина. За парти атмосферата ще допринесат и момчетата от Electric Force Crew, популярни с b-boy танцовите си пърформанси.

От дебюта на дуото - "Antique Soul" (2009), успехът не спира да e с британците. Техният втори диск  "Eccentric Audio",  е по-фокусиран от предишния, а парчета като "Money" например са повлияни от политически насочената черна музика от 70-те години, докато невероятно меланхоличната "Wasted Man" дължи колкото на композитори като Ник Дрейк и трип -хоп титаните Масив Атак (Massive Attack), толкова и на фънк и соул музиката.
От този проект излитат три хит сингъла, а 2012 е изпълнена с турнета и създаване на нови композиции. Тази година се очаква появата на третия диск на тандема, парчета от който ще прозвучат и в Sofia Live Club.

Продуцентът Smoove е с дълга кариера. Подписан като соло артист в каталога на легендарния лейбъл Acid Jazz, той има самочувствието на продуцент от световна класа, който най-накрая е открил текстописец и певец, който да сподели музикалните му виждания, и с когото да твори – John Turrell.

През годината, в която дуото издава дебюта си, невероятните блус вокали на Джон не остават незабелязани и той получава оферти за участие в проекта Mavis на Ashley Beedle, както и в Fantasy Band Funk – бандата на Craig Charles, дългогодишен поддръжник на Smoove & Turrell. С подкрепата на Smoove, Джон демонстрира таланта си през 2010, партнирайки на светилата Джеймс Тейлър, Dr Rubberfunk и Kraak & Smaak.

Жителите и гостите на Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград и Плевен ще отпразнуват Деня на Свети Патрик по същото време. Повече информация за билети, изпълнители и локации - на:

https://www.facebook.com/JamesonIrishWhiskeyBulgaria/app_476020762453244

Билети за Smoove & Turrell: в предварителна продажба чрез Еventim.bg - 10 лева, на място - 15 лева.

Jameson е марка с история, част от наследството на Ирландия, но се чувства достатъчно добре и в съвременна Ирландия като свидетел на успехите на величия като U2, The Corrs, Riverdance (Ривърденс).

Логото, част от Irish Distillers и Pernod Ricard, подкрепя умерената консумация.

Още - на:

http://www.smooveandturrell.com/
https://soundcloud.com/smoove-and-turrell
http://www.electricforce.net/
http://www.jamesonwhiskey.com
http://www.facebook.com/JamesonIrishWhiskeyBulgaria
http://www.facebook.com/jamesonwhiskey

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички