Супергрупата Big Big Train в прог рок акция


Супергрупата Big Big Train в прог рок акция

3770

В историята не се ползва похват от рода на "какво би станало, ако…", но ние можем да зададем въпроса "какво би станало, ако легендарната група Genesis (Дженесис) възкръсне в първоначалния си състав"?

Отговорът е, че в наши дни тя най-вероятно би звучала като британската прогресив рок формация Big Big Train. Музикантите обаче не копират и преповтарят направеното от гениалните си предшественици,  а намират начин в техния контекст да кажат нещо свое по съвременен и доста различен начин. Техният седми студиен албум е белязан от участието на Andy Tillson (The Tangent) и Martin Orford (IQ/Jadis) наред с вече постоянния член на формацията - барабаниста Nick  D’Virgilio (бивш Spock’s Beard).

Заглавието на албума напомня известната английска компания за електрически двигатели и трансформатори English Electric, която през 1968 преустановява съществуването си, но за певеца David London името ѝ носи усещания за жанрова принадлежност, подобно на стремежа им така да бъде възприемана и музиката на Big Big Train.
 
В албума "English Electric Part One" (2012) са включени осем песни, които предлагат музикално пътешествие както през знакови места във Великобритания, така и чрез персонажи от нейната история, оставили ярка диря с полета на въображението си и постигането на мечтите си, и това са миньори, водолази, работници в заводи, реставратори на картини.

Именно този диск е предложението на радиоводещия Сергей Шишов за поредното издание на предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР на 23 март.

То ще бъде излъчено в обичайното за него време - всяка събота след новините в 21.00 ч.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички