Суинг времеврът с Vintage Military стъпка и други смъглърии


Суинг времеврът с Vintage Military стъпка и други смъглърии

5926

На почти всекиго се е случвало така да насъбере енергия, че в един момент да има нуждата да тича, вика, скача или изобщо нещо, което ще го освободи и ще го остави с усмивка.

В случая наблюдавах няколкостотин такива спешности, аз в това число, които избраха друг начин да издишат задъхано всичко от себе си.

...Със суинг, целувки и униформи! Лайт мотив за тематичната вечер в столичния клуб Mixtape 5 на 30 срещу 31 март, когато танцувахме във времето.
Стъпка напред с лятното часово време и две назад със Smugglers Swing Club към едни черно-бели-музикални времена.

За изданието Vintage Military на така любимите вече на много от нас партита, голямата зала на заведението бе превърната в дансинг от средата на 40-те години. Висящи по тавана лампички, знамена, стари куфари, конопени чувалчета, щастливи униформени, красиви момичета, еуфоризирани цивилни – всичко това някъде между миналото, настоящето и бъдещето. Времеврътът бе управляван от Павел Атанасов и Димитър ДрагневThe Smugglers Collective. Разбира се, за визията на събитието допринесоха и винтидж феите от преобразителния будоар.

То не бе военно положение, а такова, каквото трябва да имаме по мъничко всеки ден – искрено, неподправено, по вълните на музиката и онова чудно чувство на доволство от умората, което те облива, когато сутринта най-накрая си позволиш да седнеш за мъничко. А пък точно тогава не си мислете, че сте извинени да седите! След пороя от романтичен блус и едвам-успявам-да-им-смогна-на-тези рок-ен-рол парчета, както и вплетени тук-таме латино ритми, застъпва "новото време" на електро суинга. Нищо, че обувките са лъснати стил 40-те, добре стоят и тук.

Мъдро реших да оставя телефона в чантичката и да не си водя редовните бележки в Drafts, а да се отдам на суинг импровизации сред шеметните изпълнения на истинските суингъри (с кеф да ги гледа човек!). В този ред на мисли, няма да ви разкривам моменти от сет листа, но с радост ще споделя, че чухме някои от парчетата, които ще имаме удоволствието да преживеем лайв на следващия епизод от популярната поредица Smugglers Swing Club - на 18 май, когато ще гостува Ray Collins’ Hot Club.

Пролетно ни е, едвам мина последното събитие, а вече нямаме търпение за още!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички