Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Над 160 регистрирани за седмото издание на Dance It


Над 160 регистрирани за седмото издание на Dance It

3547

Седмото издание на танцова работилница Dance It стартира убедително вчера.

Рекорден брой участници – над 160, от България, Македония, Турция и Сърбия, се включиха в класовете по класически балет, модерен балет, съвременен танц, хип- хоп и характерен танц.

Както MySound.bg вече извести, в рамките на интензивна едноседмична програма между 1 и 7 април включително всички регистрирани, професионалисти и напреднали аматьори, ще посещават майсторските класове, водени от световноизвестни инструктори и хореографи от САЩ. Интензивната програма ще завърши със спектакъл на 7 април в театър "София", в който всички участници ще презентират придобитите знания. Освен нови умения и техники, те ще се борят и за пет стипендии за обучение в известни училища и школи в САЩ, изцяло на разноски на фондация "Танцово изкуство – Илиев" и с подкрепата на фондация "Америка за България".

Информация за инструкторите на Dance It! 2013:

Тереза Рут Хауърд (на снимката): класически балет стил Баланчин; преподавател по танц в едни от най-известните и престижни училища в Щатите, сред които Alvin Ailey - The Ailey School, балетно училище Joffrey, танцовия театър на Харлем и Американския танцов фестивал, както и в различни институции, включително и в колежа Marymount Manhattan College, университетa за изкуствата, университета Hollins, Международната танцова асоциация и Music Arts & Show (MAS) в Милано. Тереза е един от основателите на танцовата компания Armitage Gone! Dance и е гост-артист в балета Complexions Contemporary и компанията Donald Byrd/The Group. Хауърд е и изявен писател и танцов критик. Пише за реномираните американски списания за танц Dance Magazine, Pointe Magazine и Dance Teacher и поддържа един от най-посещаваните блогове за танц Body Image (http://mybodymyimage.com).

Крисчън вон Хауърд: модерен балет; преподавател по танц и хореография в университета Virginia Commonwealth и в едно от най-престижнижните училища за танц – Алвин Ейли (Alvin Ailey School) в Ню Йорк. Вон Хауърд е танцувал в множество компании, сред които Footprints Dance Co., Fred Benjamin Dance Co., Daniel Gwirtzman Dance Co., Alpha Omega Theatrical Dance Co. и други. Негови хореографии са поставяни на различни места по света, включително Германия, Япония, Колумбия, Южна Корея, България.

Айо Джанийн Джаксън: джаз; бивш член на танцова компания Bill T. Jones/Arnie Zane и на балет Прельочай. Участвала е в известния мюзикъл Spider-Man: Turn Off Тhe Dark на Бродуей. Освен в компании, Айо изпълнява и собствени хореграфии. В портфолиото си има множество участия във филмови проекти, изяви на в опери и концерти. В момента Джаксън работи като асистент-хореограф на мюзикъла Superfly, режисиран от Бил T. Джоунс. Тя е изпълнявала собствена хореография на различни места в Ню Йорк като независимото пространство за съвременно изкуство PS 122, залата Aaron Davis Hall, танцовия център Dance Theater Workshop. Била е гост-преподавател в университета Hollins и в Калифорнийския университет в Ървайн (UCI). Айо Джаксън е носител на наградата Chris Helleman и на Специалния грант за проекти на фондацията Princess Grace Foundation. Танцувала е за френската звезда Милен Фармер в Париж. Работила е по различни проекти с режисьорката Джули Теймор, например филма "През Вселената" (Across Тhe Universe) и операта "Грендел" с режисьор Джули Теймор по хореография на Ангелин Прельочай и музика на Елиът Голдентал.

Андреа Бър: хип-хоп; професионален хип-хоп танцьор и сърежисьор на множество хип-хоп спектакли, сред които August Jackson Industrial в Лас Вегас, Poser’s LA, Carnival LA, шоуто на Cruz Control в Moore Theatre, Seattle Seahawks Halftime Show, Виетнамските музикални награди, премиерата на We Found Love на Риана (Rihanna) и Тhe Young Tanzsommer Austria Tour с Westlake Dance Center Performing Group. През лятото на 2012 става една от 8-те американски участнички в The Mobsters Way – шоуто на Monsters of Hip Hop, на чието турне в момента е асистент. Андреа работи и към танцовата агенция Go To Talent в Лос Анджелис и преподава в световноизвестните студиd за хип-хоп Debbie Reynnold’s, Millennium и Movement Lifestyle. Нейна хореография е избрана за Disneyland, Калифорния, и за RDADance America Festival.

Петър Илиев: характерен танц; фондация "Танцово изкуство – Илиев", София; Pacific Northwest Ballet, Сиатъл, и Ballet Chicago.

Танцова работилница Dance It! е единственият по рода си формат, който дава възможност на танцьорите у нас се докоснат до високия професионализъм и майсторство на хореографи от най-престижните училища и компании за танцови изкуства в света, като в същото време има изключитело практическа насоченост. Проектът традиционно се провежда всяка година, като е разделен на пролетна и есенна/лятна сесии. До момента се радва на все по-голям успех, като близо 200 участника станаха част от едноседмичните танцови маратони през 2013.

В края на проекта петима от най-добрите участници ще спечелят летни стипендии за обучение в САЩ, изцяло на разноски на фондация "Танцово изкуство – Илиев" и благодарение на финансовата подкрепа на фондация "Америка за България".

"Танцово изкуство – Илиев" е организация с международна дейност, създадена през 2008 от Петър Илиев, български хореограф и преподавател от Чикаго, работещ в България и САЩ.

Екипът на фондацията вярва, че талантливите хора са национално богатство и търси всички възможности да подкрепя родните дарования по пътя на тяхното професионално израстване.

Още - на:

www.ilievdance.org

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички