По струните на Мирослав Иванов, в различни Посоки. Иде вятър, иде


По струните на Мирослав Иванов, в различни Посоки. Иде вятър, иде

4160

"Предисторията на албума "Посоки" ("Directions") е доста дълга като период. Пиесата "Вятър", например, витае в главата ми още от времето, когато бях първи курс в консерваторията. Докато пиесата "Още едно огледало" написах през януари 2013. От първи курс до сега в живота ми се случиха доста неща. Първо записах четири парчета, това стана в началото на 2011. После обаче, след като видях, че става, реших да доведа всичко това до логичен край и да направя цял албум", казва Мирослав Иванов.

"Идеята на албума е да облече в музика идеите,чувствата и мислите, с които живея от доста време. Те са свързани по-скоро с моето обяснение за устройството на света, за нуждата от промяна и връзката с природата и Бога. Но всичко това е свързано по-скоро с аранжиментите на пиесите, защото от възникването на една музикална идея до нейното осъществяване има цяла пропаст от състояния на духа. Именно там е силата на духа на автора! А за да успея, най-вече разчитам на любовта ми към музиката, без любов никога нищо хубаво не става" - ето така китаристът ни въвежда в своя първи самостоятелен албум, за участие в който е поканил Димитър Семов, Милен Кукошаров, Радослав Славчев, Димитър Карамфилов, Стоян Янкулов, Михаил Йосифов, Константин Кацарски, Антони Рикев и Владислава Димитрова.

Албумът "Посоки" ще прозвучи в предаването "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" на БНР в събота, 6 април, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички