Спектакъл за джаза и страстта: Jazz Boudoir Fantasme


Спектакъл за джаза и страстта: Jazz Boudoir Fantasme

3841

Любов, драматизъм, страст и всеобхватно желание за забавление - това са само някои от съставките в новия проект Jazz Boudoir на Вера Шандел.

Фаталната блондинка от Сентиментъл Суингърс ще представи за първи път спектакъла в столичния клуб Студио 5 от 22.30 на 12 април.

Jazz Boudoir: Fantasme е завръщане към времето след края на Втората световна война, в което музиката среща танца, за да разкаже една незабравима история.

Концепцията на проекта е издържана в стила на бурлеската и представя с танц, музика и глас динамиката на страстните отношения между жената и мъжа. Героинята на спектакъла извървява труден път, докато се превърне в еманципирана, независима, уважаваща и обичаща себе си жена.

Всичко това е пресъздадено с известна доза хумор и ирония от Вера и Ангел Заберски трио - с маестро Заберски на пианото, Борис Таслев на бас и Стоян Янкулов-Стунджи на перкусии. Спектакълът е от две части, в които Вера си партнира с актьор и суинг танцьор.
 
Действието се развива в Нюрнберг, малко след края на Втората световна война, когато градът е събрал в едно цялата световна жажда за живот. Отчаянието на Германия, поставена на колене, се смесва с триумфа на доскоро окупирана Европа и радостта от края на войната. Градът се отваря към света и става домакин на някои от най-добрите клубове и кабарета за времето.

Този цветен и многолик Нюрнберг е дал името на новата авторска песен на Вера Шандел и Ангел Заберски. Вдъхновението за песента идва от филма "Бях в Нюрнберг" на съпруга на Вера - белгийският режисьор Андре Шандел, който разказва за германския град по времето на Нюрнбергския процес.

Именно по време на снимките на филма преди години Вера Шандел среща Ангел Заберски и работи за първи път с него. Заради ролята си в продукцията, където играе джаз певица в нощен клуб, Вера започва да пее и решава да се посвети на музиката. Вера е отдадена на усилени репетиции под зорките напътствия на актьора Данаил Обретенов. Съпругът ѝ ще влезе в главната мъжка роля в предстоящия спектакъл, като за него това е първи проект, в който ще участва не само като режисьор, а и като актьор. В програмата са включени известни джаз и суинг стандарти, кабаретни песни и шансони. Ключов момент е песента на Борис Виан "Fais-moi Mal, Johnny" ("Нарани ме, Джони!"), по време на която чувствата между героите достигат своята кулминация.

Вход за премиерата на Jazz Boudoir: Fantasme: 20лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички