Мира Кацарова продължава със Singin n Swingin във Варна и Пловдив


Мира Кацарова продължава със Singin n Swingin във Варна и Пловдив

4251

Спомени от златната ера на джаза и своеобразна среща с големите джазмени на 20-ти век - така може да бъде описан накратко проектът Singin 'n' Swingin' на Мирослава Кацарова.

Както MySound.bg вече извести, певицата започна на 2 април най-новото си пътуване във вселената на любимата ѝ музика, което ще продължи с концерти във Варна и Пловдив.

Премиерата на проекта изпълни Sofia Live Club с почитатели на джаза, готови да се разходят из неговата история заедно с Мира.                                           

Четирима музиканти - Веселин Веселинов-Еко, Мирослав Турийски, Христо Йоцов и самата Мира Кацарова, са си поставили вълнуващата задача да ни върнат с виртуозни изпълнения към музиката на някои от най-големите имена в световната джаз сцена - от Били Холидей и Хърби Хенкок, до Майлс Дейвис и Хорас Силвър... С намигване към различните лица на джаза от 20 век, в програмата присъстват и песни, написани от Чарли Чаплин и Борис Виан.

Над десетилетие Кацарова споделя със слушателите на Jazz FM радио най-добрите примери от света на красивия латино джаз и представя най-забележителните гласове от световната сцена. Със Singin 'n' Swingin' Мира отдава почит на своите учители в джаза, като добавя към вокалните си интерпретации любопитни истории, свързани с класиците на жанра.
 
След топлия, задушевен и споделен откриващ концерт в София, вокалистката  продължава пътешествието Singin ‘n’ Swingin’ с Мирослав Турийски и Младен Димитров в клуб "Ментол" във Варна на 12 април и в Апартамент 101 в Пловдив на 19 април.
   

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички