Петър Салчев гостува с One Ballad Night в Русе и Добрич


Петър Салчев гостува с One Ballad Night в Русе и Добрич

3791

Откраднато за себе си време, в което да отворим душите си. Така най-синтезирано може да бъде обобщено посланието на проекта One Ballad Night, който ще бъде представен в Доходно здание, Русе, от 19.30 ч. на 24 април и в Огледална зала, Добрич, от 18.00 ч. на 25 април.
 
Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като "My Funny Valentine", "How Deep Is The Ocean",  "Slow Hot Wind", "Amapola".

"Баладата е друг вид изкуство – споделя Салчев, - това е музика на емоционално наситените паузи. То е другата инвенция в музиката -  с малко изразни средства да казваш много. Когато подготвяхме проекта, за нас от съществено значение бяха и текстовете на тези песни, защото словесните им образи обогатяват още повече цялостното звучене и са също толкова красиви, колкото самите музикални теми".
 
One Ballad Night e проект, подготвен с много любов, смирение и призив за повече обич между хората. "Това е основното послание на концертите ни и се надяваме публиката ни да бъде докосната", обяснява вокалистът.

Концертите ще се състоят в дните преди светлия християнски празник Цветница. "Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, непременно ще дойде възраждането, ще дойдат добрите времена", допълва певецът.
 
Музиката в One Ballad Night е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. Но е сигурно, че зрителите ще чуят красива музика, поднесена с широко отворена душа и професионализъм от участниците в проекта: Петър Салчев – вокал, Мирослав Турийски – пиано, Петър Момчев – саксофон, Георги Илиев – китара, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов – ударни.

Проектът бе представен за първи път пред публика на Камерна сцена Пловдив през февруари 2012.

Вход свободен.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички