Asian Dub Foundation - още една доза революция


Asian Dub Foundation - още една доза революция

3636

Още от първото си идване в България, идеята ADF (Asian Dub Foundation), която сме виждали вече в няколко различни лайн-ъпа, засегна двете най-чувствителни струни на родната фенщина - социалната неправда и погото.

От 2001 насам, който и от широкия и леко разграден колектив да се вестне у нас, резултатът е същият - бесни танци в нощта на концерта и сериозни размисли срещу системата на другия ден. Е, идеологическият махмурлук си струваще и този път. Макар и само четирима  - DJ Sun-J, МС Акhtavator, Nathan Flutebox и перкусионостът Prithpal, ADF бързо превърнаха дансинга на Sofia Live Club в толкова здраво меле, та чак взеха да с молят на публиката сида кротне.

Междувременно върху нас лееха скорострелните рими на Aktav8or, гарнирани с импровизации на табла, и бийтбокс на флейта, нещо което поне аз до момента не бях чувала. Резултатът напомняше приятно на заигравките на Теодосий Спасов.

За радост на нови и стари фенове сетлистът включваше някои от най-популярните парчета на групата, нови рими и серия от смели и агресивни импровизации. DJ Sun-J, който беше започнал сета сам, доста преди другите трима да се появят на сцената, вилнееше из джънгъла, смесваше пънк с индийска рага, и тук-там ни изненадваше с някой познат мотив. Nathan Flutebox сменяше със страшна скорост фънки трели и зловещи тресни, а МС Aktav8or чупеше рекорди с бързината на рапирането си.

Думата скорост излиза на преден план, и наистина концертната част не беше особено дълга - ADF препуснаха през петнайсетина парчета в рамките на час-час и половина, с явното намерение да не позволят на публиката да си поеме дъх нито за секнда. Тълпата щастливо блъскаше по портите на крепостта Европа, дълго след като Sofia Live Club се изпълни с миризма на изгорял бакелит, и душещи колоните техници, а DJ Sun-J реши да ни подари още часове солово изпълнение зад пулта.

И така - ADF без изненади, но все така заредени с адреналин и идеализъм.

Снимки - в секцията "Галерия".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички