Грух-грух Цветница в центъра на София, Nice side of pathology


Грух-грух Цветница в центъра на София, Nice side of pathology

4778

Навръх Цветница.

Никакви цветя обаче не се раздават пред столичния клуб Fans, когато приближавам към 19.00 ч. Подават се бири и се мяркат хора с ти-шърти с щампи, които определено подлежат на цензура и представляващи интерес за всеки патоанатом. Веднага фокусирам онези агенти от Corpse, Cocklush и Enthrallment, за които ви споменахме в анонса за събитието на 28 април.

Христо надъхан ми разказва за FBI, или Fecal Incorporated, където обаче не е китарист, а свири на барабани. Ще го видим в края на вечерта, когато групата ще представи новия си албум "Brown Love".

Преди това обаче подиумът на клуба ще бъде осквернен от 4 други банди – всичките сипещи бруталии една след друга. Първи са M.I.R.F., които започват, а публиката или по-точно казано техните приятели, дошли на концерта тази вечер, допушват и допиват пред клуба. С бивш Coprostasis, а именно  "Мечката" в състава, те имат симпатиите на агитката и така - в приятелски шеги и закачки, размяна на инструментите и качествено реване, минава времето. Тошо и останалите вече се разполагат по сцената и иде ред на добрия стар дет метъл! Impenience го владеят в класическата му форма, но залагат и на елементи от модерното звучене на стила. Момчетата определено задобряват с всеки следващ концерт, а именно в тази посока трябва да копае една млада банда.

Веселяците от горграйнд формацията Menstrual Cocktail се бавят с появата си - все пак имат специални костюми или пък, както предполага един приятел (здрасти, Игоре!), вероятно е да запушват канализацията на тоалетните, за да подготвят терена за FBI. Xa-xa, може, може… Списъкът с поздравления, изготвени в забавно-хумористичен стил ала сватбата в столовата на фабриката за дамски чорапогащи в комунистическа България, е част от чара на тази четиримата. Фронтменът гони имиджа на стенд-ъп комедиант, а останалите не остават по-назад: басистът се е преобразил на русата мечта на тракториста, китаристът е в стил "кич" с ефирна рокличка с ламе, сламена шапка и маска от известен филм, докато зад барабаните изпод нахлупена качулка се подава свинска зурла.

Човече, това трябваше да е образът на плаката… Защото вероятно всички присъстващи биха описали обстановката и изобщо цялата случка с умилителното "кочинка", ама тяхната си, с въргаляне в тяхната си кал и достатъчно от любимото им грух-грух с яка инструментална подложка. Иначе, въпреки голямото грухтене, музиката им е доста танцувална и малкото пространство пред сцената трудно събира желаещите да се изявят на дансинга, лигочът е полазил всички... Положението е квик-квик!


Може би най-сериозната банда тази вечер е Past Redemption. Легендата на  екстремната софийска сцена, която преди има-нема сто години ни предлагаше качествен дет с гриндажи, заедно с Nice Side Of Pathology, е още тук. Да живее! Нищо няма да ме върне във времената на 90-те, когато Христо Петров беше вокалист на групата и стилът всяваше респект… Но да живеем в настоящето.

Старите кучета знаят как се прави – учете се. Благо от Eufobia ще дере с тях на това шоу, пък за после – ще видим. Както знаем и отпреди, справя се за отличен. Ако на някой му се куфее, вместо да се хлъзга нагоре-надолу в пита, ей сега е моментът. Интензивен сет, добър звук, пълна с присъствие сцена – нема лабаво. Никога не бих отказала да ги гледам на живо, също както и Napalm Death.

Но все пак, да не забравяме, че е Цветница. Какво по-мило и трогателно от поздрав за дамите в клуба с очертаващия се като хит от новия албум на плевенската банда FBI трак "Female Shit (T)error”? Да, сещат се момчетата, ха-ха, а има и още поздрави с "Coprophilia" на Corpse, с "King Anus III (In Anus Domina)" на Cock Аnd Ball Torture и с „Radio Shit” на Anal Cunt сред останалите мелачки, полети с изблици на кръв по лицето на вокалиста… Изобщо силна дет/грайнд сбирка.

Е, на това се казва добре похарчени 5 лв.

А на вас, които не дойдохте, ще кажем едно: и без вас си изкарахме чудесно!

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички