Почина Jeff Hanneman от Slayer


Почина Jeff Hanneman от Slayer

5193

Американският музикант Джеф Ханеман (Jeff Hanneman) - един от основателите на легендарната траш метъл група Slayer (Слейър), почина на 49-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Китаристът е издъхнал в калифорнийска болница на 2 май. Причината за смъртта е чернодробна недостатъчност, причинена от ухапване от паяк в началото на 2011, когато Ханеман получи некротизиращ фасциит. Тази инфекция се характеризира с обширни некрози на повърхностни фасции с разпространение на процеса върху съседните тъкани под формата на целулит.

Дълго време  аксменът, партниращ на Кери Кинг (Kerry King) за пронизващите мозъка сола, се възстановяваше от некрозата, като наскоро бе хоспитализиран заради проблеми с черния дроб.

Здравословното състоявие не позволи на Джеф да е в редиците на групата през  последните две години. Знаменитите траш метъли работят по следващия си албум, чиято поява се очаква през 2013, според думите на Кери Кинг. Продуцент на диска е Рик Рубин (Rick Rubin), чийто почерк беляза класиката на бандата "Reign In Blood" (1986). "Толкова екстремна и немузикална тава. Като нападение е. Не мога да се сетя за друг албум, правещ това, което причинява "Reign In Bloоd", спомня си пред Metal Hammer евреинът, един от най-авторитетните рок и метъл продуценти.  

Покойният китарист участва в композирането на някои от емблематичните парчета на Слейър, сред които "Angel Of Death", "War Ensemble" и, разбира се, "Seasons In The Abyss".

Последният засега проект на формацията - "World Painted Blood" (2009), част от който бе представен и у нас в афиша на Loud Festival 2012 с участието на Гари Холт (Gary Holt) от Exodus вместо Джеф, се сдоби със златен статус в САЩ , с тираж от над 500 000 продадени екземпляра.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички