Върху каймака на дръм-ен-бейса с High Contrast


Върху каймака на дръм-ен-бейса с High Contrast

4071

Героят ни тази нощ идва от Уелс.

Като малък хлътва по киното, но за добро или лошо там нещата угасват и косата му се накъдря към музиката, която бързо се превръща в негово жизнено поприще.

Линкълн Барет няма нужда от представяне, защото вече 13 години пресича каймака на дръм-ен-бейса с еблематичен похват в творчеството си, а меката усмивка на лицето му само подчертава мелодичния оттенък на музиката, която създава.

Това е High Contrast, мой чорап!

С премиерното си гостуване той събра пълен Mixtape 5 и няма как иначе да бъде. Чакан близо десет години у нас, уелсецът предизвика огромен интерес още с обявяването на участието му у нас от EventEase през март. Ако помниш онова знаменито парти на Hospital Records и H.M.S.U. отпреди година и половина, след петъчната вечер окончателно си се убедил, че артистите от този лейбъл не срещат аналог. В лайн-ъпа за High Contrast бяха отделени цели 2 часа, което, ако питаш нас, си е чиста проява на садизъм при близо 180 bpm, но и ние не сме далеч от диагноза.

Обичаме и когато кречеталото до диджея умее да си върши работата с мярка, както правеше MC Wrec, подбуждайки тълпата към цялостна емоционална аутопсия. Запретваме крачоли и се гмурваме в нея, защото усмивката тази вечер е константа накъдето и да се обърнеш и с нея посрещаме всеки следващ трак от подготвения сет. Ръцете са горе, а сърцата ни - в тях; голямото светещо H (ейч) над пулта зове и всички усещаме стичащата се периферия на лятото по телата си.

Интересен щрих от CV-то на High Contrast е, че той може да се похвали с участието си в композирането на музиката за Летните олимпийски игри в Лондон  2012. Тази вечер размерите на клуба също са олимпийски... или поне по душа, съдейки по нестихващото настроение, което не остави място за риалити чек. Феновете продължиха да карамелизират нощта със сладките мелодии, долитащи от сцената, обилно гушнати в дълбок бас и криви срички. Всички са горе, а MC Wrec (ние си го преведохме като Трошко) повтаря колко яка публика сме докато му обръщаме джобовете си, за да се убеди, че ни е изцедил докрай.

Българското участие в подкрепа на Hospitality-вечерта бе представено от High Roll (H.M.S.U.), T-Show (Heavy Noise Crew) и DarkTechnik (Balkan Hard Project).

А в самия край на, смеем да твърдим, последното по-силно парти за този сезон, пресякохме пътя на High Contrast, за да го поздравим и да му поискаме една къдрица за спомен.

Не, бе...

Шууп!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички