13 - щастливо число за Блек Сабат, изстреля титаните на върха


13 - щастливо число за Блек Сабат, изстреля титаните на върха

4358

След близо 50-годишно прекъсване ветераните от Блек Сабат (Black Sabbath) отново оглавиха британските музикални класации с дългоочаквания им нов албум.

Дискът, наречен "13", излиза официално днес и подобрява рекорда за най-дълга пауза между два № 1 албума, издадени от британски артист, съобщава independent.co.uk. Блек Сабат оглавиха за първи път класацията за албуми във Великобритания през септември 1970 с втората си тава "Paranoid".

43-годишното прекъсване подобрява постижението на Род Стюърт (Rod Stewart), който чака 34 години за нов албум № 1 между Volume 1" на най-големите му хитове и "Time", които бяха на пиковата позиция във Великобритания съответно през 1979 и тази година.

"Род е като нас, ние имаме нещо, което другите хора не притежават. Хора като Род, Елтън Джон (Elton John) и като нас имат нещо различно. Ние си разбираме от занаята. Въпреки това буквално съм шокиран от това колко бързо се изстреляхме на върха", заяви легендарният фронтмен на бандата Ози Озбърн (Ozzy Osbourne).

Той допълни, че групата вероятно ще издаде още един албум. "Не искам да обещавам нищо на никого. Отне ни достатъчно много време да направим този албум и не можем да чакаме още 43 години, за да имаме още един албум № 1. Ако не ни се удаде да издадем още един албум, мога да съм спокоен, като знам, че си свършихме добре работата с "13", каза още Озбърн,  коментирайки с присъщия си стил, че "всичко в музиката днес е лайна на конвейр".

В новия албум на Блек Сабат за първи път от 35 години насам участват първоначалните членове на групата Ози Озбърн, Тони Айоми (Tony Iommi) и Гийзър Бътлър (Geezer Butler). Бандата успя да завърши диска, въпреки че китаристът Айоми се лекуваше от рак по време на записите. Блек Сабат планират турне на Острова през декември, включително и в родния си град Бирмингам.

Както MySound.bg вече извести, новият материал е продуциран от легендарния Рик Рубин.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички