FARS, Ogi23, DJ SAVA и Busto озвучават Sprite Graffiti Fest


FARS, Ogi23, DJ SAVA и Busto озвучават Sprite Graffiti Fest

4344

Sprite Graffiti Fest ще представи новите таланти на българските графити в столичната Борисова градина тази събота, 29 юни.

Десетимата най-обещаващи, избрани от жури в предварителен конкурс, ще премерят умения в три графити дисциплни, за да излъчат най-добрия млад артист в България. Уникална инсталация, наречена "Дигитални графити", ще бъде на разположение на всички посетители на фестивала.

Музикалната програма включва FARS и Ogi23 на живо, сет на DJ SAVA, както и бийтбокс от Busto. Жури на фестивала са легендарният NASIMO, ветераните Funne и Esteo, Ник Тодоров и Евгений Иванов.

Инсталацията „Дигитални графити” представлява преходно състояние между рисуването на графити и едно евентуално бъдеще на графити изкуството, което организаторите на Sprite Graffiti Fest ще предоставят като преживяване на публиката. Всеки посетител ще има възможност собственоръчно да изпробва инсталацията и да нарисува свои дигитални графити. Рисуването се осъществява посредством инфрачервени светлодиоди, чието движение се улавя с камера.  Един компютър приема координатите на движение от камерата и ги предава на друг, който добавя към тях съответния цвят и форма, зададени от рисуващия, и ги излъчва към проектор. В инсталацията са заложени опции за избор на цвят и избор на капачки, което максимално доближава рисуването на дигитални графити до традиционното рисуване със спрей.

Официалното откриване e в 17.00 часа. Веднага след него на сцената на живо ще забият FARS, Ogi23 и Busto. Сетът на DJ SAVA ще закрие музикалната програма малко преди 20.00 часа, когато ще бъдат обявени победителите в графити битката. Най-запалените фенове могат да отидат в Борисова градина още в съвсем ранния следобед, когато ще започне състезанието в дисциплините "рисуване на цветна скица" и "throw up”.  В 14.30 ч. ще започне най-важната дисциплина  - graffiti battle (графити битка), която най-добре разкрива уменията на артистите и отнема най-много време.

Най-изтъкнатият член на журито е всепризнатият виртуоз сред графити артистите в България NASIMO, още познат като Naste. Заедно с него работата на младите райтъри ще оценяват ветераните Funne и Esteo. Четвъртият член на журито е Ник Тодоров, управител на магазини "На тъмно", които са дългогодишен партньор на фестивала и предоставят флаконите Montana 94, с които се рисува на Sprite Graffiti Fest.

Евгений Иванов, председател на сдружение "Радар" - инициатор и организатор на събитието, е човекът, който има специално запазено място в журито всяка година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички