Jоey Jordison (Slipknot) с нов звезден проект


Jоey Jordison (Slipknot) с нов звезден проект

3973

Барабанистът на Slipknot - Jоey Jordison, обяви своя нов проект - Scar The Martyr.

Дебютният албум на бандата ще излезе в каталога на Roadrunner Records тази есен.

Записан в Sound Farm Studios в Де Мойн, Айова, първият диск на Scar The Martyr, чието име предстои да бъде обявено, е продуциран от Rhys Fulber, работил преди това с Fear Factory, Rob Zombie, Mindless Self Indulgence, Front Line Assembly и много други.

Известен по света като един от най-добрите барабанисти в рока, Jordison е едновременно автор на песни и дръмър на награждаваната с Grammy група Slipknot. В звукозаписната сесия на Scar The Martyr той се изявява зад барабаните, като същевременно свири на бас във всички песни и на ритъм китара във всички парчета, освен две.

Материалът е композиран от Joey и вокалиста Henry Derek, към тях в студиото се присъединяват кийбордистът Chris Vrenna (Nine Inch Nails), както и китаристите Jed Simon (Strapping Young Lad) и Kris Norris (Darkest Hour).

Със Scar The Martyr Jordison пристъпва в нови музикални територии и разширява своите забележителни способности като автор на песни и изпълнител.
Един изгарящ рок запис, който черпи елементи от пост-пънк и индъстриъл музиката, дебютният албум на Scar The Martyr представлява палитра от синтезатори, положени под тежки китари и прецизни барабани, запазената марка на Jordison.

"С този проект съсредоточих усилията си към написването на най-добрия възможен материал”, казва Jordison. “Пиша музика, която може да хване хората и да ги задържи, нещо, което отеква. Ако не постигнеш това, значи не си направил нищо", добавя музикантът.

Кариерата на Joey Jordison е една от най-креативните и впечатляващи в историята на съвременния американски рок и метъл. Това е кариера, вплитаща в себе си изяви на разнообразни поприща – Jordison е музикант, автор на песни и продуцент – изстреляли го от малкия град към световната слава. 

Музикалното пътешествие на Jordison включва необикновена поредица от хитове, 11 платинени албума, златни и награда Grammy със Slipknot, както и множество отличия за нивото на музикалното му майсторство и, преди всичко, за неизмеримото му влияние върху безброй други музиканти и страстни фенове по цял свят.

Дебютният албум на Scar The Martyr ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички