Синът на Роджър Уотърс в бенда на татко си за шоуто The Wall


Синът на Роджър Уотърс в бенда на татко си за шоуто The Wall

5223

Много изненади е подготвил за своите фенове Роджър Уотърс (Roger Waters) на тазгодишната си обиколка из Европа с The Wall.

Турнето стартира на 18 юли с концерт в Айнхайм и отзивите в пресата за повече от възторжени.

Грандиозното шоу, в което най-голяма атракция е високата 12 метра стена, е заредено с още по-страхотни специални ефекти. Сред тях е сцената с катастрофирал самолет, която е два пъти по-дълга от представяната на концертите досега и завършва с уникална експлозия.

Освен новата мултимедия, която изглежда свръхреалистична, Уотърс ще представи за първи път пред публика и нова песен – "The Ballad Of Jean Charles De Menezes". Тя разказва истинската история за мъж, разтрелян от полицията в Лондон покрай зародилата се опасност от терористични атаки в английската столица. Пиесата е включена в първата част на шоуто, веднага след култовата "Another Brick In The Wall (Part 2)".

Роджър Уотърс пристига у нас с изключителни музиканти. Сред тях е Дейв Килминстър (Dave Kilminster), признат за китарист на годината през 1991. Той преподава в музикалната академия в Гилфорд, записва и поредица DVD с уроци по китара. Барабанистът Греъм Брод (Graham Broad) пък е работил с Роджър Уотърс по соловите му албуми „Radio Kaos“ и „Amused To Death“. През 2002 той става член на бандата на Уотърс, изявявал се е и с други големи имена като Джордж Майкъл (George Michael), Брайън Адамс (Bryan Adams) и Ролинг Стоунс (Rolling Stones), освен това свири във всички албуми на Тина Търнър (Tina Turner) от "Private Dancer" досега.

Редом до Уотърс ще видим и неговия син Хари. Още от 11-годишен Хари Уотърс (Harry Waters) започва с пиано, а като тийнейджър участва в различни банди, които свирят всичко - от Led Zeppelin до The Grateful Dead и са постоянно на турнета из Европа. Той обича да експериментира с електронна музика. През 2002 Хари поема на турне с баща си, за да изпълнява музиката, с която е израснал – предизвикателство, което не може да откаже. Оттогава придружава Роджър на всички негови турнета – през 2006, 2007 и 2008. Хари свири на клавишни, но в The Wall ще ни покаже уменията си на орган и акордеон.

Мегаспектакълът The Wall е едно многообразие от идеи, които рикошират между персоналното и политическото, тесногръдието и отвореността към по-различното.

Главното действащо лице в шоуто, някой си мистър Пинк Флойд, е рок звезда на границата на лудостта. Той е разглезен, нещастен, арогантен и неуверен. Пинк се подиграва с феновете си, вцепенява се преди да излезе на сцената. Той е отказващо да порастне момче, загубило баща си във Втората световна война, травматизирано от злонамерен учител и нетърпяща възражения майка. Всички тези въздействия го карат да се отдели от чувствата си, сякаш поставя стена между себе си и тях. Когато оглавява своята група, мистър Флойд се превръща в демагог-фашист със слънчеви очила и кожен шлифер, перчейки се сред музикантите на заден фон, които носят нацистки униформи.

През 1979 легендарният албум "The Wall" представя катарзиса на една рок звезда, но Роджър Уотърс е силно притеснен за медийните отзиви и за това как ще бъде възприета формата на неговия бунт. В днешния си вариант The Wall се отнася много по-малко за самия музикант и много повече за недоволството му от злоупотребата с властта.  

Билетите за рок спектакъла The Wall са на цени от 65 до 180 лв.

Все още се намират и ограничен брой пропуски по 30 лв, които могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната и на www.ticketpro.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички