Leeroy (екс-Продиджи) зад пулта в клуб Mania


Leeroy (екс-Продиджи) зад пулта в клуб Mania

4081

Един от оригиналните членове на Продиджи (The Prodigy) – Лийрой Торнхил (Leeroy Thornhill), ще се изяви като диджей в клуб Mania в Слънчев бряг.

Сетът е на 31 юли, сряда.

Именитият гост пристига заедно с германския брейкбийт диджей и продуцент Marten Horger.Те ще представят съвместния си проект Smash Hi-Fi. Домакин на партито е родният диджей Shoto.
   
Лийрой е в Продиджи от самото създаване на бандата през 1990 и с ръста си от 2 метра буквално се извисява с по една глава над останалите.

Като малък той е вманиачен фен на Джеймс Браун и футбола, а и двете му големи мечти се сбъдват – става музикант и покрай това получава шанс да участва във футболното първенство на английските попзвезди. Лийрой започва   като танцьор в групата, заедно със стария си приятел Кийт Флинт, след като Лиъм Хаулет забелязва уникалните му движения на рейв парти – впоследствие Торнхил се смята за основоположник на денс стила "мелбърн шафъл", а по темата е сниман документален филм.

След като звукът на Продиджи се развива и музикантите започват да добавя лайв елементи в шоуто си, Лийрой заменя танците с кийборд по време на концертите. През 2000 напуска формацията, за да се концентрира върху диджейската си кариера и соло проектите Longman и Flightcrank. Отношенията му с бандата обаче остават приятелски – даже именно той е съпорт диджей на турнето им Their Law (2005).

Торнхил и Marten Horger създават Smash Hi-Fi наскоро. Германецът е известен с парти серията Stamina Club и ремиксите си за Plump DJs и Stanton Warriors. Двамата са приятели от години, преди да започнат да правят музика заедно. Дебютният им сингъл се нарича "Everything U Need". Покрай записите на парчето Лийрой дори се премества да живее в Германия. Сетовете на Smash Hi-Fi са характерни с безкомпромисния си звук, липсата на стилови ограничения и доказано смазващия ефект върху тълпата – затова през последните няколко години проектът е на непрекъснато световно турне, информират от "ПРофайл".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички