And we will always love Whitney


And we will always love Whitney

3640

Уитни Хюстън (Whitney Houston) щеше да навърши 50 на 9 август.

Музикалната легенда почина на 11 февруари 2012 в навечерието на поредната церемония по раздаване на наградите "Грами".

Певицата бе открита мъртва в хотелската си стая, като впоследствие стана ясно, че причината за смъртта ѝ е убийствен микс от силни антидепресанти и алкохол. Освен това изпълнителката страдаше и от сърдечен проблем.

Приживе тя имаше повече от 170 милиона продадени записи, над 200 златни, платинени и сребърни плочи и шест награди "Грами", което я превърна в един от най-успешните изпълнителни за своето време.

През 80-те години на ХХ век тя е една от първите чернокожи, излъчвани редовно по MTV. Първият албум на Уитни носи нейното име и постави рекорд за най-много продажби на дебют.

Следващият ѝ проект, "Whitney", бе първият албум на жена, дебютирал като №1 в Billboard 200. Поставя нов рекорд, когато седем нейни композиции стават №1 в класацията Billboard Hot 100. През 90-те години на ХХ век приема няколко филмови роли, като през 1992  участва в "Бодигард" (The Bodyguard).  Музиката към филма поставя рекорд в САЩ за най-много продажби на саундтрак, а композицията "I Will Always Love You" се превръща в един от синглите на певицата с най-многобройни продажби.

Също така тази година бе наредена на първо място сред най-популярните любовни песни в САЩ след анкета, проведена по повод Свети Валентин.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички