Der Hunds с първо бг парче за Зелената песен на България


Der Hunds с първо бг парче  за Зелената песен на България

4463

Рок бандата Der Hunds ще представи първото си парче на български език, специално подготвено за участието им в музикалното състезание "Зелената песен на България".

Инициативата е на Z-Rock, N-JOY, Jazz FM и oперативна програма "Околна среда 2007-2013", като групарите бяха избрани за участие в конкурса от слушателите на Z-Rock.

Боби Косатката (вокал) и Иво Пифа (барабани) гостуваха в предаването "Голият обяд" и разказаха, че работата им по този проект е била огромно предизвикателство и провокация. За да стигнат до крайния вариант на първия си текст на български са отхвърлили и редактирали 4 различни версии. Макар все още да не са се обединили около заглавие, парчето им за „Зелената песен на България“ вече е записано, а феновете ще могат да го чуят в началото на септември.

„В песента става дума за промяната, която трябва да се случи с хората, и пътят, който трябва да извървим, за да достигнем до екологичния начин на живот“, коментира Боби Косатката посланието на парчето. 

Отношението към природата намира осезаемо присъствие в текстовете на песните на бандата. В много от досегашните  ѝ парчета има преплетена и еко тематика. Боби обясни, че дори в последното им EP „Home има подобна символика, като с дома той визира планетата Земя. Der Hunds издадоха също, че им предстоят снимките на видеоклип към песента, за което ще се отправят към планинска локация.

В ефира на Z-Rock момчетата споделиха, че им е много интересно да премерят сили с музиканти, които творят в други стилове и да видят какъв ще бъде резултатът. „Имаме идеи за още много нови парчета, с които ще се захванем след като спечелим „Зелената песен на България“, шегува се Иво Пифа.

Лятото на 2013 е било много важно за бандата, както в професионален, така и в личен план. Боби Косатката става баща на момченце, а Иво Пифа се определи като „щастлив младоженец“.

Освен Der Hunds в музикалното състезание "Зелената песен на България" ще участват Революция Z, Рут Колева, Графа, Михаела Филева, Били Хлапето и Криско. Всички парчета ще бъдат представени в началото на септември, а на грандиозен финал през декември ще стане ясно кое от парчетата ще се превърне в "Зелената песен на България".

Гласуването ще се извършва безплатно на специално изграден интернет сайт.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички