Много музика на Аполония 2013


Много музика на Аполония 2013

4484

Почитателите на българската рок, поп и джаз музика ще станат свидетели на няколко исторически концерта на сцената на амфитеатъра в Созопол в рамките на тазгодишното издание на "Аполония" (30 август - 7 септември).

За своята 35-годишнина група Сигнал ще изнесе юбилеен концерт на 2 септември, а на 6 септември на една сцена ще пеят Кирил Маричков, Дони, Иван Лечев, Славчо Николов и Венко Поромански, обединени във формацията Фондацията.

Щурмът на младите в джаза е мотото на поредица концерти, което подсказва какво да очакват меломаните. В няколко вечери от 23.00 часа в клуба на ОББ ще свирят Free Style и SouthWick,  Мирослав Иванов квартет, Маги Алексиева- Mey, групите Метаформоза, Da New Generation, миксващите превъзходно традиционна българска музика с джаз The Bulchemists (на снимката), Low Step, High Time и други, а Орлин Горанов се събира на една сцена с виртуозните музиканти J.P.3.

И Фреди Мъркюри ще гостува на фестивала – при това в две свои превъплъщения. Едното е дело на актьора Свежен Младенов, а другото – на Анатоли Лазаров. Двете лица се превъплъщават в покойния фронтмен на Куин в "Последната тайна на Фреди" с режисьор Съни Сънински и драматург Ирина Гигова. Спектакълът ще бъде показан в камерен театър "Възраждане" на 2 септември.

Михаил Белчев ще е със съпругата си Кристина и сина им Константин, когато пее "Не остарявай, любов". Специален интерес има и към концертите на китариста Педро Наваро, пианиста Асен Танчев, цигуларите от майсторския клас на проф. Минчо Минчев, на филхармонистите Йосиф Радионов, Стефан Киров, Владислав Андонов, Иван Лалев, Иван Иванов и Зорница Радионова, пианистката Емили Бругаля и, разбира се, на струнния квартет Димов.

С музиката на Верди ще бъдат официално открити 29-ите Празници на изкуствата в Созопол довечера. Оркестърът и хорът на българската опера ще свирят в амфитеатъра в морския град, като диригент ще бъде Григор Паликаров. Прочутото сопрано Красимира Стоянова, наричана prudentissima (много предпазлива и целомъдрена), която от години живее във Виена и пее по най-големите световни сцени, ще пристигне специално за събитието, чието начало е в 20.30 часа на 30 август.

Националният фолклорен ансамбъл Филип Кутев ще закрие празниците с концерт от 23.00 ч. на 7 септември. Същата вечер в афиша на проявята е рециталът на на Хилда Казасян, акомпанирана от грандовете Живко Петров, Михаил Йосифов, Христо Йоцов и Милен Кукошаров.

Фестивалът "Аполония" датира от 1984. Традиционно културната инициатива събира в морския град театър, кино, музика, литература, изобразителни изкуства и архитектура.

Програмата и повече информация за фестивала може да намерите ТУК.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички