Официалната трибют банда на Deep Purple ще разтърси София


Официалната трибют банда на Deep Purple ще разтърси София

3413

На 12 септември (четвъртък) в столичния клуб Back Stage ще е стартът на българската част от клубното турне на Purpendicular – най-добрата трибют банда на рок легендите Deep Purple, и единствената, подкрепена от членове на оригиналната група като според хора, присъствали на техен концерт, шоуто не е за изпускане.  

В момента Purpendicular са на специално турне, празнуващо 20 години от издаването на класическия албум на Deep Purple - "The Battle Rages On", което включва 15 държави в Европа и Азия. Purpendicular си спечелват правото да се наричат "официална трибют банда на Deep Purple" след продължително онлайн гласуване, в което жури са водещи немски и английски журналисти, както и членовете на оригиналната група.

Музикантите от Purpendicular са имали директен контакт с членове на Deep Purple при подготовката на кавърверсиите и освен това са били на турне с Ian Paice (барабанистът на Deep Purple), Joe Lynn Turner (екс- Rainbow) и Roger Glover (басистът на Deep Purple), които даже излизат на сцената с тях в Базел, Швейцария, и обявяват бандата за най-доброто нещо, след оригиналния състав на Deep Purple. Все пак музикантите от Purpendicular не са случайни - преди да се съберат в трибют бандата са свирили в различни проект с оригинални членове на Deep Purple като Ian Paice, Jon Lord, Roger Glover, Joe Lynn Turner, Steve Morse, Don Airey, но също и с музиканти като Billy Sheehan, Mark King (от Level 42), Steve Lukather (Toto), Guy Pratt (Pink Floyd), Gotthard, Eros Ramazzotti, Don Airey, Steve Lukather и Steve Vai.

Purpendicular са в състав: ирландецът Robby Thomas Walsh (вокал), италианецът Ernesto Ghezzi (кийборд), австрийците Bernhard Wels (барабани) и Simon Radner (бас) и германецът Frank Panê (китари).

Уникално предложение има и за предварителната продажба на билетите – само до 10 септември билетите на цена от 15 лв. включват подарък бира "Каменица" в клуба по време на шоуто.

Клипове с лайв изпълнения на Purpendicular можете да гледате на: purpendicular.eu/category/videos/live

Събитието във Facebook - на:

https://www.facebook.com/events/127251604150470/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички