Hail To The King: Avenged Sevenfold № 1 и в САЩ


Hail To The King: Avenged Sevenfold № 1 и в САЩ

3643

След като триумфираха за първи път на № 1 в класацията за албуми във Великобритания, американските метъли Avenged Sevenfold се настаниха директно на пиковата позиция и в американския чарт Billboard 200.

Шестият студиен запис на петорката - "Hail To The King", оглави списъка с продадени над 159 хиляди копия в първата седмица от излизането си на музикалния пазар, а едноименното парче от диска се изкачи до 12-та позиция в чарта Hot Rock Songs, като изкара четири последователни седмици на първото място в Active Rock.

Формацията отбеляза най-големи продажби в първата седмица от излизането за хард рок албум за период повече от година насам. Предишната рок група, продала повече в първата седмица, беше Linkin Park с "Living Things", който застана на №1 с 223 хиляди продадени копия през юли 2012. И двете банди са в каталога на един и същ лейбъл – Warner Bros. Records.

Калифорнийците дебютираха с "Hail To The King" на № 1 в класациите Hard Rock Albums, Alternative Albums и Rock Albums. В общия чарт за албуми Billboard 200 това е третият проект на бандата, влязъл в Топ 10 след "Nightmare" й едноименния диск от 2007 (No. 4).

"Hail To The King", чиято премиера се състоя на 27 август, e  шестият студиен албум на Avenged Sevenfold и техният най-високо изкачил се в класацията на Великобритания запис към днешна дата. "Беше дълго и лудо приключение, за да стигнем дотук и да имаме този първи № 1 албум в Обединеното кралство, е голям успех и за нашите фенове, и за нас самите", казва китаристът Zacky Vengeance за OfficialCharts.com.

"Това е огромно постижение, чакано дълго време”, добавя Alexander Milas, водещ в Team Rock Radio и главен редактор на британското издание на списанието Metal Hammer, който следи кариерата на бандата през последното десетилетие. “Гледахме как Avenged Sevenfold се изкачват упорито години наред и техните неуморни усилия им помогнаха да създадат фен база, каквато парите и стратегическият маркетинг не могат да купят".

"Това е не просто огромен и напълно заслужен триумф на бандата; доказателство, че рокът и метълът са тук, за да останат. Този дълго игнориран сегмент от звукозаписната индустрия се пробуди и победата на Avenged Sevenfold е победа за всички нас", добавя той.

Петимата музиканти – M. Shadows (вокали), Zacky Vengeance и Synyster Gates (китари), Johnny Christ (бас) и Arin Ilejay (барабани) – влизат в Топ 10 на Обединеното кралство за първи път с предишния си студиен запис - "Nightmare" (2010), достигнал до №5 и сертифициран със сребро от BPI със 60 хиляди продажби само четири месеца след официалната си премиера.

Още - на:

http://www.avengedsevenfold.com/
http://www.facebook.com/AvengedSevenfold
http://twitter.com/TheOfficialA7X

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички